Tarhana çorbası, Anadolu, Balkanlar ve Orta Asya gibi geniş bir coğrafyada çeşitli yapım şekilleriyle görülen çorba çeşididir. Önemli bölümü yoğurttan oluşan Tarhana çorbası besleyici olduğu kadar kuru toz şeklinde olduğu için uzun süre saklanabilir.
Porsiyon Sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 20 dk. |
Pişirme Süresi | : 20 dk. |
Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı toz tarhana
7,5 su bardağı sıcak et suyu(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
2 diş sarımsak
Tarhana Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi Kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanabilirsiniz.
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
1 su bardağı toz tarhanayı 1,5 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırıp yumuşaması için bekletin.
2 yemek kaşığı ayçiçek yağını Bari ocağınızın orta gözünde yüksek ateşte ve derin bir tencerede kızdırın. 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun.
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin.
Kalan 6 su bardağı sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.
Afiyet olsun
Comments