Brokoli, lahanagiller familyasından bir sebzedir. Brokoli, kanser önleme, sindirimi iyileştirme, kolesterol seviyesini düşürme, vücudu detoksifiye etme, vitamin ve mineral alımını maksimuma çıkarma gibi çok çeşitli sağlık yararlarına sahiptir.
Demir ve kalsiyum bakımından zengin olan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Kas gelişimini destekleyen brokoli çorbasını diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Porsiyon sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama süresi | : 30 dakika |
Pişirme süresi | : 30 dakika |
Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
500 gr brokoli
2 taze patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 taze soğan
2 diş sarımsak
5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin.
Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun.
Üzerine brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı ocaktan alın. Blender’le püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Brokoli Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Brokolilerin yeşil kalması için haşladığınız suya bir miktar karbonat atabilirsiniz.
Aynı zamanda brokoli haşladığınız suyu çorba için kullanabilirsiniz.
Brokolileri haşlarken sıcak sudan soğuk suya alırsanız hem renkleri yeşil kalacaktır, hem de parçalanmayacaktır.
Çorbanın kıvamını su ile yada elde ettiğiniz tavuk suyu ile ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Comments