top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Kremalı Düdük Çorbası Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ağu 2022


 

Porsiyon Sayısı

: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 15 dakika

Pişirme Süresi

: 20 dakika

 

Kremalı Düdük Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • Hamuru için:

  • 2 adet yumurta

  • Bir tutam tuz, aldığı kadar un

Kremalı Düdük Çorbası İçi İçin

  • 300 gram kıyma (iki sefer çekilmiş)

  • 1 adet büyük boy soğan

  • Yarım demet maydanoz

  • Tuz, karabiber

Kremalı Düdük Çorbası İçin

  • 1 kutu (200 ml) krema

  • 6 su bardağı su

  • 3-4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu

  • 1 adet rendelenmiş havuç, tuz

Kremalı Düdük Çorbası Üzeri İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı tereyağı

  • Pulbiber

 

Şimdi Yapılışına geçelim;

  1. Çorbanın hamuru için yumurta ve tuzu yoğurma kabına alın.

  2. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun.

  3. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin.

  4. Dinlenen hamurların bir parçasını oklava yardımıyla mantı hamuru inceliğinde açın.

  5. İçi için kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun.

  6. Açtığınız hamurdan bıçakla enlemesine 2 cm'lik uzun şeritler kesin.

  7. Hazırladığınız kıymalı iç harcı şeritlerin ortasına uzunlamasına elinizle yayın.

  8. Daha sonra hamurların uzun kenarlarını birleştirin ve elinizle sıkın.

  9. Elde ettiğiniz uzun kıymalı hamurları 2 cm aralıklarla kesin ve düdükler elde edin.

  10. Diğer hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın.

  11. Çorba için et suyu ya da tavuk suyunu tencereye koyup Bari ocağınızda kaynatın.

  12. Kıymalı düdükleri ve havucu ilave edin. Hamurlar yumuşayana kadar pişirin.

  13. Kremayı ilave ederken bir yandan da sürekli karıştırın.

  14. En son tuzunu ekleyin ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.

  15. Üzeri için erittiğiniz tereyağında pul biberi yakın ve çorbanın üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.


Afiyet olsun

Etiketler:

32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page