Porsiyon Sayısı | : 4-6 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 5-10 kişilik |
Pişirme Süresi | : 15-20 dakika |
Malzemeler
200 gram kadar kültür mantarı
1 adet kalçalı haşlanmış but (Suyunu da kullanacağız)
2 yemek kaşığı tereyağı
Tepeleme 1 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
3 su bardağı tavuk suyu + 2 su bardağı kaynamış su
1 paket sıvı krema (200 ml’lik kutularda satılanlardan)
Tuz ve yarım çay kaşığı karabiber
Not : Bir su bardağı ölçüsü 200 ml.
Hazırlanışı
Tavuğu haşlayıp etlerini tiftikleyerek kenara alın, suyunu da süzüp ayırın.
Küp küp doğranmış mantarları yanmaz yağsız ve kızgın tavaya alıp suyunu çekene dek Bari ocakta orta gözde kavurun.
Bari ocağın diğer orta gözüne yerleştirdiğiniz tencerede tereyağını eritip unun kokusu çıkana dek kavurun. Ardından ezilmiş sarımsak ile mantarları ekleyin.
Suyu da azar azar ekleyerek bir yandan sürekli karıştırın. Tavuk etlerini ve baharatları ekleyip 10 dk kaynatın.
En son kremayı ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
Afiyet olsun
Comments