top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Sebzeli Krep Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Sebzeli krep tarifi kolaylığı mutfaklarda usta olmanıza gerek kalmadan rahatça yapabileceğiniz yiyenlerin lezzetine bayılacağı bir tariftir.

 

Porsiyon Sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama Süresi

: 10 dk.

Pişirme Süresi

: 15 dk.

 

Sebzeli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük yumurta

  • 2⁄3 su bardağı süt

  • 1/3 su bardağı seltzer suyu veya soda

  • 2 yemek kaşığı tuzsuz eritilmiş tereyağı veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • ¼ çay kaşığı tuz

  • 1⁄2 su bardağı kepekli un

Sosu İçin

  • 2 1⁄2 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 yemek kaşığı çok amaçlı un (veya 2 yemek kaşığı tam buğday unu)

  • 2 su bardağı ısıtılmış süt

  • ¼ çay kaşığı tuz

  • 1/8 çay kaşığı beyaz biber

  • Bir tutam taze rendelenmiş hindistan cevizi

  • 50 gr. rendelenmiş peynir

Sebzeli Krep Nasıl Yapılır?

  1. Bir mutfak robotunda veya blenderde tam buğday unu, tuz, yumurta, süt, tereyağını (veya yağı) karıştırın ve pürüzsüz olana kadar işlemden geçirin. kenarlarını sıyırarak bu işlemi bir iki defa gerçekleştirin

  2. Karışımı bir kaseye aktarın ve en az 30 dakika veya gece boyunca buzdolabında saklayın.

  3. Sodayı ve krep hamuruna yavaşça çırpın.

  4. Küçük bir yapışmaz tavayı yağlayın.

  5. Tavayı Bari ocakğınızın orta gözünde yüksek ateşte ısıtın.

  6. Küçük bir kepçe veya ölçü kabı ile yaklaşık 2 yemek kaşığı tavaya dökün.

  7. Hamuru tabana eşit bir şekilde yaymak için tavayı hemen eğin ve dairesel olarak döndürün.

  8. Krepleri alt tarafı hafifçe kızarana kadar yaklaşık 30 saniye pişirin.

  9. Küçük metal bir spatula veya çatal kullanarak krepin kenarını kaldırın, parmaklarınızla hızlıca kavrayın ve çevirin.

  10. İkinci taraf hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20 saniye daha uzun süre pişirin.

  11. Krepleri boş bir tabağa alın. Hemen servis yapıyorsanız, krepi doldurun ve yuvarlayın veya katlayın.

  12. Kalan hamurla krep pişirmeye devam edin, tavayı gerektiği gibi yağlayın ve ilerledikçe krepleri istifleyin.

  13. Eşlik etmek için brokoli, karnabahar veya bebek havuç gibi buharda pişirilmiş sebzeler. Orta boy bir tencerede tereyağını orta-yüksek ateşte eritin.

  14. Unu ilave edip durmadan karıştırarak meyane soluk sarı ve köpüklü olana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin.

  15. Meyanenin kahverengileşmesine izin vermeyin. Sütü yavaşça çırpın ve sos kalınlaşıp kaynayana kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpmaya devam edin.

  16. Ateşi kısın ve tuz, karabiber ve hindistan cevizi ile tatlandırın ve 2 ila 3 dakika kaynamaya bırakın.

  17. Bu sos artık beşamel sosu olarak adlandırılıyor ve herhangi bir yemeğin üstünde olduğu gibi kullanılabilir.

  18. Peyniri karıştırın ve eriyene kadar çırpın. Sos kalın görünüyorsa, biraz sütle inceltin.

  19. Sos artık Mornay Sosu (Mornay sosu, rendelenmiş veya rendelenmiş peynir eklenmiş beşamel sosudur. Bazı varyasyonlarda farklı Gruyère, Emmental peyniri, beyaz Kaşar ve hatta Parmesan peyniri kombinasyonları kullanılır. Kaşar peyniri ile yapılan Mornay sosu genellikle makarna ve peynir yapımında kullanılır.) olarak adlandırılıyor.

  20. Buharda pişirilmiş sebzeleri üzerine dökün ve hemen servis yapın.

Afiyet olsun

Etiketler:

67 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page