
Bu tatlı mısır pirzola veya köfteler kahvaltıda veya akşam atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Patates, tatlı mısır ve baharat çeşnilerinden yapılırlar. Tavada kavrulurlar ancak tercihe bağlı olarak fırınlanabilirler. Bu lezzetli mısır topları tek başlarına atıştırmalık olarak da yenebilir, turşu ile servis edilebilir veya burgerde köfte olarak da servis edilebilir. Lezzetlidirler ve servis ne şekilde olursa olsun herkes tarafından sevileceklerdir. Ayrıca çocukların atıştırmalık olarak sürekli isteyeceklerdir.
Porsiyon Sayısı | : 8-10 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 5 dk. |
Pişirme Süresi | : 15 dk. |
Peynirli Mısırlı Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı mısır
1, 5-2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz
Pane için
2 yumurta
Galeta unu
Un
Kızartmak için
Sıvıyağ
Peynirli Mısırlı Patates Topları Tarifi Yapılışı
Patateslerin kabukları soyun.
Büyük küpler şeklinde kesin.
Tencereye alın ve su ekleyerek haşlayın.
Patatesler yumuşayınca ocaktan alın ve süzdürün ve derin bir kaba alın.
Patates ezeceği ile güzel bir şekilde ezip, püre haline getirin. Ilımaya bırakın.
Ilınan pürenin içerisine; rendelenmiş kaşar peyniri, mısır, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz eklenir. Bütün malzemeler iç içe geçene kadar yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak topla hazırlayın.
Tabağa dizin ve derin dondurucuda 3-4 saat dondurun.
Süre sonunda patates topları dondurucudan çıkartın. Yumurta, un ve galeta unu ayrı kaplara alın.
Yumurta çatal yardımı ile çırpın.
Patates topları, önce una sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
Bari ocağınızın büyük gözünde, kızgın ve derin yağda rengi altın sarısına dönene kadar kızartın. Sıcak servis edin
Afiyet olsun
Comments