Sebzeli Güveç Tarifi
- Bari Ankastre
- 24 Nis 2021
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022

Sebzeler en ekonomik ve hafif yemek tercihlerinden olduğundan bu tarifimiz hoşunuza gidecektir. En geleneksel ve en lezzetli yemeklerimizden biri olan güvecin içerisine patates de giriyor. Domateslerin suyunda lezzetli bir şekilde pişen sebzeler, yemelere doyum olmaz bir hal alıyor. İçine bolca sarımsak, zeytinyağı ve karabiber koymasak sanırım olmaz. Sarımsaklar sebzelerine farklı bir aroma verirken daha bir lezzetli olmalarına da yardımcı oluyor. Zeytinyağı da hafifliğine hafiflik katıyor. İşin bir diğer sırrı ise toprak güveçlerin içerisinde sebzelerinizi ağır ağır pişirmek.
Porsiyon Sayısı | : 2 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 15 dk. |
Pişirme Süresi | : 25 dk. |
Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
1 adet soğan
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet kabak
3 adet orta boy domates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 çay bardağı su
Sebzeli Güveç Tarifinin Püf Noktası; İçerisine bolca domates koyun ki sebzeler domatesin suyuyla birlikte daha lezzetli bir şekilde pişsin. Domatesleriniz mevsiminde değilse ya da çok sulu değilse normal su miktarını arttırarak da deneyebilirsiniz.
Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suyun içerisinde acısı çıkana kadar 15 dakika kadar bekletin. Ardından suyunu süzdürün.
Patates, soğan, domates ve kabağı da küp küp doğrayın. Patlıcanın suyunu süzüp yıkayın. Tüm sebzeleri bir kabın içerisine aktarın.
Bir kaseye suyu, zeytinyağını, baharatları ekleyin ve üstlerine de sarımsakları rendeleyip güzelce karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı sebzelerin üstüne gezdirin ve elinizle güzelce harmanlayın.
Hazırladığınız sebzeleri bir güveç tenceresine alın ve kapağını da kapadıktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.
Pişme süresinin sonunda fırından alın ve sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun
Comments