Dünyada önemli bir gıda maddesi ve bir numaralı bitkisel ürün olan patates, sodyum ve yağ içermez, mükemmel bir C vitamini ve ayrıca potasyum ve B6 vitamini kaynağıdır. Bu besine en güzel lezzeti kırmızı et ile en doruğa çıkartacak lezzetli bir tarif paylaşacağız.
Porsiyon Sayısı | : 4-6 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 40 dk. |
Pişirme Süresi | : 20 dk. |
Kıymalı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet büyük boy patates
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yeşil biber
150 gr kıyma
2 adet domates ya da 5 çorba kaşığı yazdan hazırlanmış doğranmış konserve domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sıcak su
Tuz
Kıymalı Patates Yemeği Tarifi Yapılışı
Patatesler kabukları soyulup kuşbaşı doğranır.
Tencere sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanlar alınarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domates ve salça eklenir 3 dk daha kısık ateşte kavrulur.
İnce doğranmış biber eklenip 2 dk daha kavrulup kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Patatesler eklenir.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz eklenir.
Kapağı kapatılıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Commentaires