top of page

Kıymalı Patates Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Dünyada önemli bir gıda maddesi ve bir numaralı bitkisel ürün olan patates, sodyum ve yağ içermez, mükemmel bir C vitamini ve ayrıca potasyum ve B6 vitamini kaynağıdır. Bu besine en güzel lezzeti kırmızı et ile en doruğa çıkartacak lezzetli bir tarif paylaşacağız.

 

Porsiyon Sayısı

: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 40 dk.

Pişirme Süresi

: 20 dk.

 

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates

  • 1 büyük soğan

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 adet yeşil biber

  • 150 gr kıyma

  • 2 adet domates ya da 5 çorba kaşığı yazdan hazırlanmış doğranmış konserve domates

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • Sıcak su

  • Tuz

 

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler kabukları soyulup kuşbaşı doğranır.

  2. Tencere sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanlar alınarak pembeleşinceye kadar kavrulur.

  3. Domates ve salça eklenir 3 dk daha kısık ateşte kavrulur.

  4. İnce doğranmış biber eklenip 2 dk daha kavrulup kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur.

  5. Patatesler eklenir.

  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz eklenir.

  7. Kapağı kapatılıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun


Etiketler:

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page