top of page

Muzlu Puding Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Puding, buğday nişastası veya mısır nişastası, süt veya su ile yapılan bir tatlıdır. Puding tatlısı küçüğünden büyüğüne herkesin severekten yemeyi sever. Size kendinizin evde yapacağınız tarifi paylaşacağız.

 

Porsiyon Sayısı

: 5 kişilik

Hazırlama Süresi

: 20 dk.

Pişirme Süresi

: 20 dk.

 

Muzlu Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt

  • 3 adet muz

  • 1 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 5 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 adet vanilya çubuğu

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Servisi için

  • 1 adet muz

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 100 gr yaban mersini (dilerseniz fındık ceviz ile de farklı süslemeler de deneyebilirsiniz)

Muzlu Puding Tarifinin Pişirme Önerisi Arzuya göre tereyağı kullanmadan da pudingi hazırlayabilir ve mikserle çırpabilirsiniz.

Muzlu Puding Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 4 su bardağı soğuk sütü tencereye aktarın. Un, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın.

  2. Sütlü karışımı aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.

  3. Kalan 1 su bardağı soğuk süt ile kabuğunu soyduğunuz muzları bir çatal yardımıyla ezin.

  4. Kaynamakta olan süt karışımına muz püresini azar azar katıp, kıvam alana kadar pudingi pişirmeye devam edin.

  5. Vanilya çubuğunu keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Orta kısmında kalan çekirdekli öz kısmını bıçağın uç kısmıyla kazıyın.

  6. Kıvam alan pudingi ocaktan alın. Vanilya özütü ve küçük bir parça tereyağını kattıktan sonra bir mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın.

  7. Hazır olan muzlu pudingi servis kaselerine paylaştırın. Arzuya göre; muz dilimleri ve kakao ile süsledikten sonra sıcak ya da soğuk olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun


Muzlu Puding Tarifinin Servis Önerisi Servisinde kakao yerine kahve ya da çikolata sos kullanmayı tercih edebilirsiniz.

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page