top of page

Glutensiz ve Laktozsuz Pasta Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022



Bir tür protein grubu olan glüten; arpa, buğday ve çavdar gibi tahıllarda bulunur. Bu tahılların kullanıldığı işlenmiş gıdalarda da bulunan glüten, insan vücudu tarafından sindirilmesi zor bir besindir. Laktoz doğada sadece sütte bulunan disakkarit formunda bir şekerdir. Süt şekeri olarak da isimlendirilebilir. Bağırsaklardan salgılanan laktaz isimli bir enzim tarafından parçalanır.


Glutensiz Yaş Pastası

Leziz mi leziz bir pasta tarifiyle karşınızdayız.. Hemde glutensiz ve laktozsuz

 

Porsiyon Sayısı

: 5 kişilik

Hazırlama Süresi

: 30 dk.

Pişirme Süresi

: 30 dk.

 

Glutensiz ve Laktozsu Yaş Pasta Tarifi

Pandispanya keki için

  • 8 yumurta

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1,5 su bardağı glutensiz un

  • Yarım su bardağı

  • 1 yemek kaşığı glutensiz mısır nişastası

  • 1/2 çay bardağı sıcak su

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • Pişirmek için 20 cm kek kalıbı

Pasta kreması için

  • 2 yumurta sarısı

  • 4 yemek kaşığı tepeleme glutensiz un

  • 3 yemek kaşığı tepeleme glutensiz mısır nişastası

  • 5 yemek kaşığı toz şeker

  • 4 su bardağı laktozsuz süt

  • 1 pk vanilya

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 paket glutensiz toz krem şanti

 

Glutensiz ve Laktozsuz Yaş Pasta Hazırlanışı;


  1. Öncelikle yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıyoruz.

  2. Yumurta beyazımızı çırpmaya başlıyoruz; beyazlaşmaya başladığı anda limon suyumuzu ve şekerin yarısını ekleyerek kar gibi olana kadar çırpıyoruz.

  3. Ardından yumurta sarısına kalan şekeri ve suyu ekleyerek köpürtmeye bırakıyoruz.

  4. Bu arada un nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıp elekten geçiriyoruz.

  5. Çırptığımız yumurta sarısının üzerine yumurta beyazının bir kısmını ve unun da üçte biri kadarını alarak dairesel hareketlerle karıştırıyoruz. ( en az 3-4 seferde tamamlayalım )

  6. Kalıbımızın altını yağlı kağıtla kaplıyoruz. Pandispanya karışımını kaba alıyoruz. ( hava kabarcığı olmaması için kalıba hafifçe vuruyoruz)

  7. Önceden ısıtılmış 170 derece Bari ankastre fırına vererek 40-45 dk pişiriyoruz.

  8. Fırından çıkardığımız pandispanyamızı tel ızgara üzerine koyarak soğumaya bırakıyoruz.

Pandispanya Kekin Süselemesi ve Hazırlanışı

  1. Pandispanya kekimizi 3 paralel parçaya bölüp pasta kremasını parçalara sürüyoruz. (katlara dilediğiniz miktarda dağıtabilirsiniz. Ben içini yoğun üstünü ince ayarladım)

  2. Süsleme için pastanın katlarına krema üzerine bir tarafına çikolata parçacığı, diğer tarafını sade bırakarak tüm katları çileklerle doldurdum.

  3. Üzerini süslerken de çilekle beraber beyaz ve oreolu çikolatasını ve @raffaello marka beyaz çikolata kullandım. Süslemek tamamen sizin kendi zevkinize kalmış.



188 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page