Ev Yapımı Şeftalili Dondurma Tarifi
- Bari Ankastre
- 7 May 2022
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 24 Ağu 2022

Dondurma özellikle sıcak geçen ayların vazgeçilmezi, serinletici ve ferahlatıcı farklı lezzetleri ile damakta güzel bir tat bırakan süt bakımından zengin bir tatlıdır. Bu tarifimizde evde kolayca yapacağınız dondurmanın tarifini paylaşacağız.
Porsiyon Sayısı | : 6 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 15 dk. |
Pişirme Süresi | : - dk. |
Malzemeler
8 şeftali
500 g süzme yoğurt
1.5 su bardağı pudra şekeri
Ev Yapımı Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır
İlk olarak tarifte kullanacağınız şeftalilerin kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarttıktan sonra irice doğrayın ve bir kasede bekletin.
Şeftalilerin üzerine 1 buçuk su bardağı pudra şekeri ve yoğurt ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra blenderdan geçirin.
Harcı dondurma kalıplarına paylaştırıp 8 saat boyunca dondurucuda dinlendirin. Hazır olduğunda kalıplarından çıkarabilirsiniz.
Şeftalili dondurmayı, kek tariflerinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Şeftalili Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Dilerseniz dondurmayı hazırlarken yoğurt yerine süt kullanabilirsiniz. Manda sütü dondurma tariflerinde en çok kullanılan çeşittir.
Kullanacağınız sütü veya yoğurdu bir gece önceden dinlendirin. Bu sayede daha kolay kıvam alacaktır.
Tarifteki yoğurdun yağsız ve süzme olmasına dikkat edin. Hazırladığınız dondurmayı derin dondurucuda saklayın.
Üst kısmını çikolata ve frambuaz sosu ile süsleyebilirsiniz. Tatlıların yanında sunarken fındık parçaları da kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Şeftalili Dondurma Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon dondurma, yaklaşık 200 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan kakaolu dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar