Dondurma özellikle sıcak geçen ayların vazgeçilmezi, serinletici ve ferahlatıcı farklı lezzetleri ile damakta güzel bir tat bırakan süt bakımından zengin bir tatlıdır. Bu tarifimizde evde kolayca yapacağınız dondurmanın tarifini paylaşacağız.
Porsiyon Sayısı | : 6 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 15 dk. |
Pişirme Süresi | : - dk. |
Malzemeler
8 şeftali
500 g süzme yoğurt
1.5 su bardağı pudra şekeri
Ev Yapımı Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır
İlk olarak tarifte kullanacağınız şeftalilerin kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarttıktan sonra irice doğrayın ve bir kasede bekletin.
Şeftalilerin üzerine 1 buçuk su bardağı pudra şekeri ve yoğurt ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra blenderdan geçirin.
Harcı dondurma kalıplarına paylaştırıp 8 saat boyunca dondurucuda dinlendirin. Hazır olduğunda kalıplarından çıkarabilirsiniz.
Şeftalili dondurmayı, kek tariflerinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Şeftalili Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Şeftalili Dondurma Kaç Kaloridir?
Kommentare