top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Mandalinalı Kek Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Mandalinalı kek aslında tipik bir Amerikan tatlısı ve ana özelliği şüphesiz inanılmaz yumuşak oluşudur! Bu tatlının kökeni hala gizemini korumaktadır, ancak kesin olan tek şey bunun kekten öte bir pasta olduğudur. İnanılmaz derecede yumuşak, hafif ve lezzetlidir. Zeytin yağı ile harmanlanarak mükemmel kıvamda bir hamur elde edersiniz. Bir çok farklı yorumu vardır ve ilave malzemeleri ile lezzetlendirebilirsiniz. Şimdi tarifimize geçelim.

 

Porsiyon Sayısı

: 12 kişilik

Hazırlama Süresi

: 20 dk.

Pişirme Süresi

: 45 dk.

 

Mandalinalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta

  • 3/4 su bardağı toz şeker

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

  • 1/2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 1,5 su bardağı un

  • 1/2 su bardağı badem unu

  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 3 adet orta boy mandalina

Fırın tepsisini yağlamak için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Servisi için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Mandalinalı Kek Tarifinin Pişirme Önerisi

Kek harcına arzuya göre beyaz kısımlarına inmeden ince ince rendelediğiniz mandalina ve limon kabuğu ekleyebilirsiniz.


Mandalinalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek harcını hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir hal alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.

  2. Yoğurt, zeytinyağı ve beyaz kısımlarını da ayıkladıktan sonra taze taze sıktığınız mandalina suyunu kek harcına ekleyin.

  3. Sıvı malzemeleri homojen bir hal alana kadar karıştırdığınız kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu katın.

  4. Kekin tat ve kokusunu yüzde yüz olumlu yönde etkileyecek badem ununu da ekledikten sonra kek harcını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

  5. Kekin üzerine yerleştireceğiniz mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırın ve üzerindeki beyaz kısımlarını temizleyin.

  6. Tereyağıyla yağladığınız fırın tepsisine kek harcını dökün, üzerini bir spatula yardımıyla düzelttiğiniz keki, önceden 160 derecede ısıttığınız Bari Fırında 45 dakika kadar pişirin.

  7. Fırından çıkan sıcak keki dinlendirdikten sonra dilimlere ayırın ve pudra şekeri ilavesiyle servis edin.

Afiyet olsun

Etiketler:

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page