top of page

Hurmalı Kek Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Hurma, palmiyegiller familyasından dekoratif yapraklı bir palmiye türüdür. Palmiyeler gibi tropikal, ılıman ve çöl ikliminin görüldüğü yerlerde yetişir. Kazık ve saçak kök yapısına sahiptir. Ağacın pürüzlü gövdesi gri ağırlıklı kahverengi gibidir. Kardeşlenme eğilimi vardır. Gövdesinden ve altından yavrular verebilir.

Hurma, şeker formunda yüksek oranda karbonhidrat ihtiva eder ve şeker oranı yaklaşık %80'dir. Geriye kalan kısımları lif, protein ve bor, kobalt, bakır, flor, magnezyum, mangan, selenyum ve çinko gibi iz elementler oluşturur.

 

Porsiyon Sayısı

: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi

: 25 dk.

Pişirme Süresi

: 15 dk.

 

Hurmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 2, 5 su bardağı un

  • 1 yemek kaşığı kakao

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 su bardağı doğranmış hurma

  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz

Hurmalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtayı ve şekeri krema kıvamı Alıp şeker iyice eriyene kadar mikserle çırpın.

  2. Daha sonra Zeytinyağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.

  3. Bir elek yardımıyla unu, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ilave edin elek kullanmak istemezseniz başka bir kapta karıştırdıktan sonra ekleyin ve karıştırmaya bir spatula ile devam edip havasını kaçırmamaya çalışın.

  4. Eğer hurmalarınız sert ise biraz sıcak suda bekletin, küçük küçük doğrayın ve hafif unlayın.

  5. Cevizlerle birlikte karışımın içine ekleyin.

  6. Yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Bari Ankastre Fırınınızda üst pişirme programını seçin, 180 derece de yaklaşık 30 dk. kadar pişirin.

Hurmalı kek püf noktaları nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir.

  • Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpmalısınız.

  • Kek harcınızı yavaş yavaş dikkatli bir şekilde karıştırmalısınız ki havası kaçmasın.

  • Sert olan hurmalarınızı sıcak suda bekletmek onları yumuşatacaktır ve daha kolay doğranmasını sağlayacaktır.

  • Hurmalı kekinizin içerisine isteğe bağlı olarak ceviz, fındık gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz.

  • Kekinizi dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Etiketler:

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page