Bugün size kakaolu kek tarifini vereceğiz; umarım beğenirsiniz. Kek için gerekli malzemeleri temin etmemiz gerekiyor. Adımları dikkatlice takip edin.
Porsiyon Sayısı | : 4-6 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 5 dakika |
Pişirme Süresi | : 35 dakika |
Mazemeler
3 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı sıvı yağı,
2,5 su bardağı un,
1 paket vanilin,
1 paket kabartma tozu,
Yarım çay bardağı kakao (25 gr.).
Şimdi hazırlanışına geçelim;
Yumurtalar ve toz şeker, derin bir kap içerisinde köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır.
Üzerine süt, sıvı yağ, vanilin ve kakao ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
Daha sonra un elenerek eklenir ve iyice karıştırıldıktan sonra kabartma tozu eklenip karıştırılır.
Hazır edilen kakaolu kek hamuru, yağlanmış kek kalıbına dökülerek eşit bir şekilde yayılması sağlanır.
Bari fırınımızı 170° sıcaklığa ayarlıyoruz. Bari ankastre fırınımız istenilen sıcaklığa ulaştıktan sonra zamanı 30 dakikaya ayarlayın. Pişirme süreciniz camdan takip edebilirsiniz. Pişirme işlemi bitince Bari ankastre fırınınızı kapatınız.
Pişip fırından çıkartılan kakaolu kek oda ısısında soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkartılır ve dilimlenerek servise sunulur.
Afiyet olsun
Comments