top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Kakaolu Kek Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022



Bugün size kakaolu kek tarifini vereceğiz; umarım beğenirsiniz. Kek için gerekli malzemeleri temin etmemiz gerekiyor. Adımları dikkatlice takip edin.

 

Porsiyon Sayısı

: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 5 dakika

Pişirme Süresi

: 35 dakika

 

Mazemeler

  • 3 adet yumurta,

  • 1,5 su bardağı toz şeker,

  • 1 su bardağı süt,

  • Yarım su bardağı sıvı yağı,

  • 2,5 su bardağı un,

  • 1 paket vanilin,

  • 1 paket kabartma tozu,

  • Yarım çay bardağı kakao (25 gr.).

Şimdi hazırlanışına geçelim;

  • Yumurtalar ve toz şeker, derin bir kap içerisinde köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır.

  • Üzerine süt, sıvı yağ, vanilin ve kakao ilave edilip karıştırmaya devam edilir.

  • Daha sonra un elenerek eklenir ve iyice karıştırıldıktan sonra kabartma tozu eklenip karıştırılır.

  • Hazır edilen kakaolu kek hamuru, yağlanmış kek kalıbına dökülerek eşit bir şekilde yayılması sağlanır.

  • Bari fırınımızı 170° sıcaklığa ayarlıyoruz. Bari ankastre fırınımız istenilen sıcaklığa ulaştıktan sonra zamanı 30 dakikaya ayarlayın. Pişirme süreciniz camdan takip edebilirsiniz. Pişirme işlemi bitince Bari ankastre fırınınızı kapatınız.

  • Pişip fırından çıkartılan kakaolu kek oda ısısında soğumaya bırakılır.

  • Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkartılır ve dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun


Etiketler:

51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page