Geleneksel tarif, tereyağlı ve hem kahverengi hem de beyaz şekerden oluşan, yarı tatlı kalıp çikolata ve vanilyalı bir hamurla başlar. Tarifteki varyasyonlar, diğer çikolata türlerinin yanı sıra fındık veya yulaf ezmesi gibi ek bileşenler de ekleyebilir. Ayrıca vegan çikolata cipsleri, vegan margarini, yumurta ikame edicisi ve benzeri gibi gerekli muhteviyat ikamelerine sahip vegan versiyonları da vardır. Bugün size klasik bildiğimiz kolay çikolata parçacıklı tarifimizi paylacağız.
Porsiyon Sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 35 dk. |
Pişirme Süresi | : 15 dk. |
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı damla çikolata
300 gram un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Kullandığınız unun yoğunluğuna göre tarifteki oranı ½ su bardağı oranında azaltıp, arttırabilirsiniz. Katı malzemeleri eledikten sonra kullanın, kurabiye hamuruna elinizle çok fazla yoğurmadan kısa sürede şekil verin.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Oda ısısında beklettiğiniz 125 gram tereyağını, mikser yardımıyla krema haline getirin.
2 adet yumurtayı tereyağına ekledikten sonra tekrar çırpın.
Ardından 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilin ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
Son olarak 300 gram elenmiş un ve 1 su bardağı damla çikolatayı da ekledikten sonra kurabiye hamurunuzu yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurunu, üzerini streç bir film ile kapladıktan sonra buzdolabında 20 dakika kadar bekletin.
Soğuyan ve kıvam alan kurabiye hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle hızlıca şekil verin. Kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden 180 derecede ısıttığınız Bari Ankastre Fırınınızda 15 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.
Fırın içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!
Afiyet olsun
Comentários