Limonlu tavuk veya limon soslu tavuk da dahil olmak üzere dünya mutfaklarında bulunan çeşitli yemeklerin adıdır. Kanada ve İngiliz-Çin mutfağında, genellikle sotelenmiş veya dövülmüş ve derin yağda kızartılmış ve kalın, tatlı limon aromalı bir sos ile kaplanmış tavuk eti parçalarından oluşur.
Porsiyon Sayısı | : 2-4 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 30 dakika |
Pişirme Süresi | : 25 dakika |
Hazırlamak için gerekli malzemeler
1 ya da 2 tabak tavuk kalça şiş (tarifi referans alaraktan adedi eşit olarak arttırabilirsiniz.)
1 büyük limonun yarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Limonlu Tavuk Tarifi
Sizlerle yapımı çok kolay, lezzeti harika olan pratik bir tarif vereceğiz. Sizde hızlı yaşıyorsanız hayatı işte bu tarifi hazırlaması da kolay olacak. Yanına bir de marul salatası hazırladınızmı yemeğiniz zahmetsizce hazır.
Tavukları bir süzgeçte güzelce yıkayın. . Tavuklar süzülürken siz Bari ocağınızı yakın ve teflon tavanıza sıvı yağı tavaya döküp, limonun suyunu tavaya sıkın.
Tuzunu, karabiberini ekleyin güzelce karıştırın harmanlayın.
Süzülen tavukları tavaya alın tavukları bu sosla alt üst edin harmanlayın.
Tavukları alt üst ettikten sonra tavaya güzelce yerleştirin tavanın ağzını bir kapak ile kapatın bir süre böyle kapak tam kapalı pişsin.
Tavuklar sulansın bir süre sonra iyice sulanınca kapağı tam kapatmayın çok az bir yanından 1-2 parmak genişliğinde biraz açıklık bırakın ki tava hava alsın buharı çıksın.
Tavukları orta ateş de pişirin arada sırada ters yüz edin. Tavuk tüm verdiği suyu çekince yağına kalınca kızarmaya başlayacaktır. O esnada tavanın kapağını tamamen açın ocağı biraz daha kısın ve altını üstünü güzelce nar gibi kızartın.
Bu işlemler olurken siz işlerinizi halledin. Tavuğun başında beklemeyin son kızarma aşamasını kontrollü yapın yeterli. Tavuklar nar gibi kızardı servise hazır.
Dilerseniz damak tadınıza uygun ise kekik, pul biber, köri, zerdeçal, kimyon v.b. arzunuza göre dökerek damaklarda şölen yaratabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Comentarios