top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Gulaş Tarifi (Macar et yemeği)


Gulaş (Macarca: Goulash), Macaristan'ın geleneksel bir etli haşlama yemeğidir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaş Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir. Yemeğin adı, Macarcada "sığır güden kişi, çoban" anlamına gelir.

 

Porsiyon sayısı

4-6 kişilik

Hazırlama süresi

10 dakika

Pişirme süresi

40 dakika

 

Gulaş (Macar Et Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı dana eti

  • 2 adet orta boy kuru soğan

  • 1 adet orta boy kırmızı biber

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 yemek kaşığı un

  • 3 su bardağı su

  • 1 çay kaşığı kekik

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

  • Tuz

Gulaş Yemeği (Macar et yemeği) nasıl yapılır?

  1. Bari ocağınıza yerleştirdiğiniz tencereye et konur ve kavrulmaya başlanır. Suyunu salınca, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir ve bir tabağa alınıp, kenarda bekletilir.

  2. Soğan ikiye kesilir, yarım soğan da üçe kesilir ve ince doğranır. Biber dörde bölünür ve doğranır, sarımsak da minik doğranır.

  3. Tencereye yağ eklenir ve biber, soğan, sarımsak tencereye ilave edilir ve 5-7 dk. kadar kavrulur.

  4. Kavrulan soğanlı bibere, salça eklenir ve kokusu çıkana kadar 2-3 dk. daha kavrulur.

  5. Et ve baharatlar da eklenir, karıştırılır.

  6. Üzerine 3 su bardağı su eklenir, karıştırılır.

  7. Çorba kasesinde, yemek suyundan alınan 1 kepçe su ile un eritilir ve yemeğe yavaş yavaş dökülüp, karıştırılır.

  8. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 30 dk. kadar pişirilir. Un olduğu için, dibi tutmaması için sık sık karıştırmak gerekiyor.

  9. Pişen yemek, sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun

71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page