top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Lezzetli Pancake Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Dondurmalı Pancake

Bugün size sıcak aylarda ağzınızı tatlandıracak harika bir tarif vereceğiz. Pancake ile dondurmanın harika bir birleşimini yapacağız.


Türkiye'de akıtma ya da krep olarak bilinen hamur işinin biraz daha kalını ve kahvaltıların vazgeçilmezidir pankek. Peynirli, zeytin ezmeli tuzlu çeşitleri yapılabileceği gibi sürülebilir çukulata, meyveli çeşitlerini de aynı tarifle kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.


Pancake tarifi oldukça basittir. Bu pratik hamur işi yumurta, un, kabartma tozu, toz şeker, süt, ayçiçek yağı gibi temel malzemeler içeriyor. Servis esnasında meyve dilimleri, eritilmiş çikolata çeşitleri, soslar ve dondurma oldukça yakışıyor ve lezzeti zirveye taşıyor. Şimdi tarifine geçelim

 

Porsiyon Sayısı

: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi

: 10 dakika

Pişirme Süresi

: 15 dakika

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

  • 1,5 su bardağı un

  • 1 su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1/4 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı vanilya

Pişirirken kullanılacak malzemeler

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Servis esnasında kullanılan malzemeler

  • Bal

  • Dondurma

  • Ahududu

  • Çilek

Dikkat edilmesi gereken husus, pankek harcını karıştırırken mikser kullanmayın. Bir çatal ya da plastik, metal bir çırpıcı yardımıyla un pütürleri gidene kadar, yavaşça karıştırmaya özen gösterin. Aksi takdirde hamur sertleşecektir ve yüzeyde daha az dağılarak kalınlaşacaktır. Önce Bari Pancake 6600 saçını açın ve termostat ayarını 110 dereceye getirin. Bari Pancake 6600 üzeri yağladıktan sonra fazla yağını kağıt peçete yardımıyla alın. Yağladığınız Bari Pancake 6600 yüzeyi ısınıp termostat kapattıktan sonra pankek harcını yüzeye akıtın. Her iki tarafını da kısık ateşte, göz göz olana kadar pişirmeye özen gösterin.


Tüm pancakelerin aynı boyda olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz. Pankekler tek tek pişirileceği için oda ısısında bekleyen süt ilave edilmiş hamur kabaracaktır. Süt yerine kefir kullanmayı da tercih edebilirsiniz.


Hazırlanışı

  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı, karıştırma kabına alın. Sırasıyla; toz şeker, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtaları ekleyin.

  • Tüm malzemeyi, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.

  • İlk pankeki pişirmek için; Bari Pancake 6600 saçı ayçiçek yağı ile yağlayın. Isınan yüzeye küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.

  • Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.

  • Bari Pancake 6600 arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  • Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine bal gezdirin. Ilık olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.

Servis

Pişirdiğiniz pankeklerin arasına bal sürüp üst üste yerleştiriniz. Bu işlem 3 veya 4 kat olarak tekrar ediniz. Katlar sizin tercihinize bağlı olarak değiştirilebilirsiniz. En üst kata dondurmanızı yerleştirin ve ahududu, çilekleri üzerine serpin.


Afiyet olsun

Etiketler:

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page