top of page

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Barbunya, fasulyenin bir varyetesidir. Farklı dillerde Borlotti fasulyesi ya da Roma fasulyesi diye de anılır. İtalya'da geliştirilmiştir. Hâlen İtalyan, İspanyol, Türk ve Yunan mutfaklarında kullanılır. Kolombiya'da geliştirilen "Cranberry" fasulyesinin bir varyetesi sayılır.

sanatarifimvar #iftar için güzel lezzetli tarifimizi paylaşıyorum.

 

Porsiyon Sayısı

: 5 kişilik

Hazırlama Süresi

: 30 dk.

Pişirme Süresi

: 30 dk.

 

Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük soğan

  • 600 gram barbunya

  • Domates sosu

  • 4 diş sarımsak

  • 1 adet dolmalık biber

  • Zetyinyağı

  • 1 bardak su

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • Tuz

 

Barbunya Nasıl Yapılır?

  1. Yayvan tenceremize zeytinyağını döküyoruz.

  2. Sırayla tenceremizin dibine küp küp kestiğimiz soğanları ilave ediyoruz.

  3. Barbunyamızı ekliyoruz.

  4. Domates sosu, tuz, sarımsak, şekeri ekliyoruz.

  5. Tenceremizin tam ortasına biberi yerleştiriyoruz.

  6. Suyunu ekledikten sonra ocağa alıyoruz.

  7. Kaynadıktan sonra altını kısıp yarım saat kırk beş dakika pişiriyoruz. İyi pişip pişmediğini anlamak için tencereden bir tane tadar anlayabilirsiniz.

  8. Servis ederken isterseniz maydonoz ekleyebilirdiniz.

Afiyet olsun


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page