Barbunya, fasulyenin bir varyetesidir. Farklı dillerde Borlotti fasulyesi ya da Roma fasulyesi diye de anılır. İtalya'da geliştirilmiştir. Hâlen İtalyan, İspanyol, Türk ve Yunan mutfaklarında kullanılır. Kolombiya'da geliştirilen "Cranberry" fasulyesinin bir varyetesi sayılır.
sanatarifimvar #iftar için güzel lezzetli tarifimizi paylaşıyorum.
Porsiyon Sayısı | : 5 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 30 dk. |
Pişirme Süresi | : 30 dk. |
Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
3 büyük soğan
600 gram barbunya
Domates sosu
4 diş sarımsak
1 adet dolmalık biber
Zetyinyağı
1 bardak su
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Barbunya Nasıl Yapılır?
Yayvan tenceremize zeytinyağını döküyoruz.
Sırayla tenceremizin dibine küp küp kestiğimiz soğanları ilave ediyoruz.
Barbunyamızı ekliyoruz.
Domates sosu, tuz, sarımsak, şekeri ekliyoruz.
Tenceremizin tam ortasına biberi yerleştiriyoruz.
Suyunu ekledikten sonra ocağa alıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp yarım saat kırk beş dakika pişiriyoruz. İyi pişip pişmediğini anlamak için tencereden bir tane tadar anlayabilirsiniz.
Servis ederken isterseniz maydonoz ekleyebilirdiniz.
Afiyet olsun
Comments