top of page

Fırında Kuşbaşı Etli Patates Yemeği

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Bu sene #ramazan soframız çok kalabalık olmasada iftar sofralarımız hep bereketli olsun. Gelin hep beraber güzel bir fırında et yemeği yapalım.

 

Porsiyon Sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama Süresi

: 30 dk.

Pişirme Süresi

: 50 dk.

 

Malzemeler

  • 600 gram dana kuşbaşı

  • 15 adet baby patates

  • 15 adet çeri domates

  • 1 paket arpacık soğan

  • 2-3 adet kırmızı biber

  • 3-4 diş sarımsak

  • Zeytinyağı

  • Tuz

  • Karabiber

  • Muskat

  • Et suyu

 

Fırında kuşbaşı etli patates yemeği nasıl hazırlanır?

  • Bari ocağımıza yerleştirdiğimiz düdüklü tencerede etlerimizi haşlıyoruz. Soğan ile patatesi soyuyoruz ama kesmiyoruz.

  • Bu sürede sırayla soğanı, patatesi, kırmızı biberi sıvı yağda kızartıyoruz.

  • İster ısısya dayanıklı yuvarlak cam tepsiye ister güvece kızarttığımız sebzeleri bir araya getiriyoruz.

  • Üzerine haşladığımız etleri ilave ediyoruz.

  • Et suyunu ekliyoruz.

  • Baharatlarını ilave ettikten sonra. Önceden ısıttığımız 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun


Etiketler:

49 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page