top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Tavuklu Samosa Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Samosa, baharatlı, patates, soğan, bezelye, dana eti ve diğer etler veya mercimek gibi lezzetli bir dolgulu Güney Asya'da kızartılmış veya fırında pişirilmiş bir hamur işidir. Bölgeye bağlı olarak üçgen, koni veya yarım ay şekilleri dahil olmak üzere farklı şekillerde olabilir. Hindistan ve Pakistan sokaklarında bol bol bulabileceğiniz aslında Hint yemeklerinden biri olan samosa, içerisinde et ya da patates bulunuyor. Genellikle kızartılmış olarak servis edilen bu börek fırında da pişiriliyor.

 

Porsiyon Sayısı

: 6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 15 dk.

Pişirme Süresi

: 15 dk.

 

Tavuk ve Harç Dolgus İçin

  • 500 gr. çekilmiş tavuk (kıyma)

  • 1 ad. ince doğranmış soğan

  • 4 diş dilimlenmiş ve ezilmiş sarımsak

  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil

  • 2 çay kaşığı ince doğranmış yeşil biber

  • 2 çay kaşığı köri tozu

  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş

  • 1 çay kaşığı zerdeçal

  • ½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın

  • ½ çay kaşığı öğütülmüş kakule

  • 2 AD köri yaprağı

  • 1 ½ su bardağı tavuk suyu

  • 1 çay kaşığı şeker isteğe bağlı

  • Küçük bir bir avuç doğranmış taze kişniş

  • 2 çay kaşığı limon suyu

  • Tuz ve pul biber

Tavuklu Samosa Nasıl Yapılır?

  1. Baharatlı tavuk dolgusu yaparak başlayacağız. Kızarana kadar sıcak bir tavada öğütülmüş tavuğu (tavuk kıyma) kızartın. Tavadan alın ve bir kenara koyun.

  2. Soğan, sarımsak ve zencefili yumuşayıncaya ve renk değiştireseye kadar kızartın.

  3. Baharatları ekleyin ve 30 saniye daha pişirin.

  4. Tavuğu tüm dinlendirilmiş suları ile birlikte tavaya geri koyun ve et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın (isteğe bağlı) ve ocağı kısın.

  5. Tavuk pişene ve sıvısı azalana kadar kaynamaya bırakın.

  6. Samosa hamuru bulmak zor olacağı için hazır yufka açarak da yapabilirsiniz.

  7. Yufkadan bir yaprak alın ve düz bir tezgaha serin. Diğer yufkaların kurumaması için üzerini nemli bir bez ile örtün

  8. Üç parmak genişliğinde şeritler kesip, uç tarafına iç harcı yerleştirerek muska şeklinde sarıyoruz.

  9. Dolgunun nemli olmasını ama ıslak olmamasını istiyorsunuz, çünkü samosa hamurunun gevrek olmasını engelleyecektir.

  10. Servis yapmadan önce iç malzemenin soğuması için biraz dinlendirin.


Afiyet olsun

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page