top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Kereviz Salatası Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Kereviz, pek çok ülke mutfağında yaygın kullanılan şifalı bir sebzedir. Kerevizin faydalarını sağmak ile bitmez. Güçlü bir antioksidan ve iltihap giderici olan kereviz, kan basıncını (hipertansiyon) ve kolesterol düzeylerini dengelemeye yardımcı olurken sindirim sistemini rahatlatır.

  • Kötü ve yüksek kolesterolü önler.

  • İltihaplanmaya karşı vücudu korur.

  • Sindirim sistemine iyi gelir.

  • Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

  • Kanserden korunmaya yardımcı olur.

  • Mideyi korur.

  • Karaciğer sağlığını korur.

  • Gut ve osteoartrit ağrılarını azaltır.

Kereviz salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. Diyet listeleri için uygun bir tariftir.

 

Porsiyon sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama süresi

: 10 dakika

Pişirme süresi

: 5 dakika

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük kereviz

  • 1 limonun suyu

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı mayonez

  • Toz kırmızı biber

Üzeri için

  • 3 sivri biber

  • 2 dal maydanoz

  • Taze nane yaprakları

Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyup rendeleyin. Zeytinyağı, limon suyu, mayonez ve kırmızı biberi bir kaseye alıp karıştırın.

  • Kerevizlerin üzerine gezdirerek dökün. Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın.

  • Maydanoz ve naneleri yıkayıp kıyın. Kereviz salatasını servis tabağına alın.

  • İnce kıyılmış sivri biber, maydanoz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Kereviz Salatası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kerevizlerin canlı kalması için, tarife başlamadan önce sirkeli suda bekletin.

  • Salatayı hazırlarken kerevizleri çiğ kullanmak yerine, haşlayarak da kullanabilirsiniz.

  • Kerevizleri haşlayacaksanız, suyun içerisine birkaç damla limon suyu ekleyerek kokusunu giderebilirsiniz.

  • Salatanın içerisine kabuğu soyulmuş ceviz içi de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page