Yazın gelmesi ile o mis gibi kokan domates rendelendiğinde burnunuza gelen buram buram kokusu... Kavrulan unun domateslere kattığı o güzel doku... Şimdiden sanırım acıktırdı.
Aslında çorbaların çoğu hastalıkların hepsi için çözüm gibi gözükse de sıcak sıcak her öğünün açılışını yapmakta üstüne yok. Diğer yemekleri hafifletiyor kimi zaman mide rahatlatıyor. Çorbalar menülerimizin canı ciğeri bunu inkar edemeyiz. Bu sefer krema yerine daha az yağlı akrabası sütü kullanıyoruz.
Porsiyon Sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 20 dakika |
Pişirme Süresi | : 25 dakika |
Kekikli Sütlü Domates Çorbası Malzemeler
3 adet büyük boy domates
2'şer çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1'er çorba kaşığı un ve domates salçası
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1-2 tutam karabiber
1.5 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı toz fesleğen, tuz
Üzeri için : Yaş kekik
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp, tereyağı eriyene dek karıştırın. Küçük küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısak ilave edip, soğan şeffaflaşana dek karıştırarak soteleyin. Un ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Salça ekleyip tuzunu ayarlayın ve karıştırın. Domateslerin kabuklarını temizleyip küçük küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Süt ve suyu katıp, kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, karabiberini ayarlayın ve domates yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp blenderden geçirin. Yeniden ocağa oturtup, krema ilave edin ve karıştırarak 5 dakika pişirin. Ocaktan alın ve taze kekik ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Comments