Mantarın faydalarını saymakla bitmez. Mantar kolesterolün düşürülmesine yardımcı olurlar, kemik sağlığını artırabilir, genç kalmaya yardımcı olur, beyninizi korur, enerji kaynağı, bağışıklık sistemini güçlendirir. 1 porsiyon kaşarlı mantar, yaklaşık 185 kaloridir. Besin değerleri bakımından oldukça zengindir.
Porsiyon sayısı | : 6 kişilik |
Hazırlama süresi | : 10 dakika |
Pişirme süresi | : 15 dakika |
Kaşar Peynirli Mantar Tarifi İçin Malzemeler
500 gr büyük boy mantar
4 domates
3 sivri biber
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze nane yaprakları
Kaşar Peynirli Mantar Nasıl Yapılır?
Mantarların alt kısımlarını koparıp yıkayın ve süzün.
Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip küçük doğrayın.
Zeytinyağı, tuz, domates ve biberleri bir kasede harmanlayıp mantarların boş kısımlarına doldurun ve fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derece ısıttığınız Bari Ankastre fırında 10 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine serpiştirin. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin.
Mantarları fırından alıp servis tabağına dizin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Kaşar Peynirli Mantar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Mantarların kararmasını önlemek için yıkamak yerine nemli bezle silebilirsiniz. Eğer yıkayacaksanız, suyla çok fazla temas ettirmeyin.
Kaşar peynire ek olarak mantara çok yakışan çeçil peyniri de kullanabilirsiniz.
Mantarları pişirmeden önce fırını ısıtın. Bu sayede eşit miktarda pişecektir.
Afiyet olsun
Comments