top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Kaşar Peynirli Mantar Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Fırında Kaşarlı Mantar

Mantarın faydalarını saymakla bitmez. Mantar kolesterolün düşürülmesine yardımcı olurlar, kemik sağlığını artırabilir, genç kalmaya yardımcı olur, beyninizi korur, enerji kaynağı, bağışıklık sistemini güçlendirir. 1 porsiyon kaşarlı mantar, yaklaşık 185 kaloridir. Besin değerleri bakımından oldukça zengindir.

 

Porsiyon sayısı

: 6 kişilik

Hazırlama süresi

: 10 dakika

Pişirme süresi

: 15 dakika

 

Kaşar Peynirli Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr büyük boy mantar

  • 4 domates

  • 3 sivri biber

  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz

  • Taze nane yaprakları

Kaşar Peynirli Mantar Nasıl Yapılır?

  • Mantarların alt kısımlarını koparıp yıkayın ve süzün.

  • Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip küçük doğrayın.

  • Zeytinyağı, tuz, domates ve biberleri bir kasede harmanlayıp mantarların boş kısımlarına doldurun ve fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derece ısıttığınız Bari Ankastre fırında 10 dakika pişirin.

  • Tepsiyi fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine serpiştirin. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin.

  • Mantarları fırından alıp servis tabağına dizin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Kaşar Peynirli Mantar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mantarların kararmasını önlemek için yıkamak yerine nemli bezle silebilirsiniz. Eğer yıkayacaksanız, suyla çok fazla temas ettirmeyin.

  • Kaşar peynire ek olarak mantara çok yakışan çeçil peyniri de kullanabilirsiniz.

  • Mantarları pişirmeden önce fırını ısıtın. Bu sayede eşit miktarda pişecektir.

Afiyet olsun

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page