İzmir Lokması Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un
5.5 gr kuru maya
1 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
Bir tutam tuz
Kızartma için
Sıvı mısır veya ayçiçek yağı Şerbeti için
2 su bardağı su
2.5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
İzmir Lokması Nasıl Yapılır?
Şurup için; su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.
Mayayı ekleyip biraz un serpin. Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin.
Ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Tavada sıvıyağı kızdırın. Hamurdan 1 avuç alıp baş ve işaret parmakları arasından sıkın. Yağlı bir kaşıkla hamuru alıp yağda kızartın.
Kevgirle alıp soğuk şuruba alın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.Afiyet olsun.
Afiyet olsun
Comentários