top of page

Hindistan Cevizli Çıtır Karides Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Oldukça rastgele bir tarif olsa da, bu hindistancevizi karidesi tarifinin insanlığa bir hediye olduğunu söyleyebilirim. Evet evet, gerçekten öyle. Altın rengi, tatlı, gevrek, hindistan cevizi kaplı karides.

Karidesler tatlı ve suludur, hindistan cevizi kabuğu ise gevrektir. Bu hindistancevizi karidesini bu yaz misafirlere servis edin ve gidecek ilk şey olacaklarını garanti ederim.

Daha önce hiç yemeyenleriniz için, hindistan cevizi karidesi temelde hindistan cevizinden yuvarlanmış ve lezzetli çıtır çıtır kızartılmış karidestir. Yapmanın ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız! Ev yapımı paket servis ve restorandan daha iyidir.

Bu 3 adımlı hızlı bir süreçtir:

  1. Karidesler ilk önce una daldırılır

  2. Daha sonra çırpılmış yumurtaya ve hindistancevizi karışımına

  3. Panko'ya (veya galeta unu da kullanabilirsiniz) ağır, ağır her tarafını kaplayarak. Kaplama için biraz daha fazla hindistancevizi ve biraz daha Panko ne kadar tatlı hindistan cevizi, o kadar iyi.

Un yumurtanın yapışmasına izin verir, yumurta hindistan cevizi ve Panko'nun yapışmasına izin verir, hindistan cevizi karidese lezzetini verir ve Panko gevreksi bir doku sağlar.

İşte Panko'nun hindistancevizi karidesi tarifinde normal ekmek kırıntılarından daha iyi olmasının nedeni şudur: Panko, kabuklu ekmekten yapılır ve kalın öğütülmüştür. Panko, normal ekmek kırıntılarından daha uzun süre gevrek kalır çünkü kızartma işlemi sırasında çok fazla yağ ve sıvı emmezler.

 

Porsiyon Sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama Süresi

: 10 dk.

Pişirme Süresi

: 15 dk.

 

Hindistan Cevizli Karides Tarifi

  • 1/3 su bardağı çok amaçlı un veya tam buğday unu

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

  • 2 adet yumurta çırpılmış

  • 3/4 su bardağı Panko ekmek kırıntısı

  • 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi şekeri

  • 1 kiloluk çiğ büyük karides, soyulmuş ve kuyruklarıyla beraber

  • Bitkisel yağ veya hindistancevizi yağı

 

Hindistan Cevizli Karides Nasıl Yapılır?

  1. 3 orta boy kase hazırlayın. Un, tuz ve karabiberi bir kasede birleştirin.

  2. İkinci kasede yumurtaları çırpın.

  3. Üçüncü kasede Panko ve hindistancevizi karıştırın.

  4. Karidesleri una, ardından yumurtalara batırın ve ardından karidesleri hindistan cevizi karışımına daldırın ve yapışması için hafifçe bastırın.

  5. Her karideste çok fazla hindistancevizi istiyoruz. Kalan karidesi kaplarken kaplanmış karidesleri bir tabağa koyun.

  6. Bari ocağınızı büyük gözde, orta ateşte büyük bir tavanın altını kaplayacak kadar yağ ekleyin.

  7. Hindistan cevizi karidesini gruplar halinde kızartın kesinlikle tavaya koymayın. Bir seferde yaklaşık 6-7 kızartın.

  8. 2 dakika sonra çevirin ve diğer tarafı 2 dakika veya kızarana kadar kızartın. Daha koyu ve çıtır sevenler biraz daha fazla tutabilirler.

  9. Pişmiş olanları bir kaseye kağıt havlu sererek yağını çekmesi için tabağa aktarın.

  10. En sevdiğiniz tatlı veya biber sosu ile veya portakal biber sosu (1 ölçek Tay tatlı biber sosu ile 2 ölçek portakal marmelatı) ile servis yapın.

  11. Sos tercihi size kalmış. Biraz doğranmış kişniş serpin (isteğe bağlı) ve servis yapın.

  12. Fazla gelirse pişen ve etrafı hindistan cevizi kaplı karideseler buzdolabında 3 güne kadar saklanır.

Afiyet olsun

79 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page