Çocukların ve yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken balık, bağışıklık sistemini korumasının yanında, çocukların zeka gelişimine katkı sağlamakta, kemiklerini güçlendirmekte, hücreleri onarmakta ve depresyonun zararlı etkilerini yok etmektedir.
Porsiyon Sayısı | : 6 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 20 dakika |
Pişirme Süresi | : 30 dakika |
Kuşkonmazlı Somon Fileto Tarifi İçin Malzemeler
80 g somon fileto
Himalaya tuzu
1 portakal
4-5 adet kuşkonmaz
2 portakalın suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Kuşkonmazlı Somon Fileto Nasıl Yapılır?
Kuşkonmazı temizledikten sonra buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin.
Kaynar suyun içine atın ve 3 dakika haşladıktan sonra süzüp tekrar buzlu suyun içine aktarın.
Buzlu suyun içinden 1 dakika sonra çıkartın.
Somon filetosunun her iki yüzüne de tütsülenmiş Himalaya (kaya tuzu da kullanabilirsiniz) tuzu serpin. Kapağını kapatıp buzdolabına alın ve 1 saat kadar dinlendirin.
Bari Ankastre ocağınızın büyük gözüne yerleştirdiğiniz ızgara tavanıza çok az zeytinyağı ekleyin ve somon filetoyu arkalı önlü hafif kızartın.
Portakalın suyunu, şekeri ve nişastayı sos tenceresine alın. Orta ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar, yani jöle kıvamı alana dek pişirip ocaktan alın.
Füme somonu servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince olarak dilimlenmiş portakalları dizin. Kuşkonmaz ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun
Comments