top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Kuşkonmazlı Somon Tarifi

Güncelleme tarihi: 24 Ağu 2022


Çocukların ve yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken balık, bağışıklık sistemini korumasının yanında, çocukların zeka gelişimine katkı sağlamakta, kemiklerini güçlendirmekte, hücreleri onarmakta ve depresyonun zararlı etkilerini yok etmektedir.

 

Porsiyon Sayısı

: 6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 20 dakika

Pişirme Süresi

: 30 dakika

 

Kuşkonmazlı Somon Fileto Tarifi İçin Malzemeler

  • 80 g somon fileto

  • Himalaya tuzu

  • 1 portakal

  • 4-5 adet kuşkonmaz

  • 2 portakalın suyu

  • 1 çorba kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı nişasta

  • Tuz

  • Karabiber

  • Zeytinyağı

Kuşkonmazlı Somon Fileto Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazı temizledikten sonra buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin.

  • Kaynar suyun içine atın ve 3 dakika haşladıktan sonra süzüp tekrar buzlu suyun içine aktarın.

  • Buzlu suyun içinden 1 dakika sonra çıkartın.

  • Somon filetosunun her iki yüzüne de tütsülenmiş Himalaya (kaya tuzu da kullanabilirsiniz) tuzu serpin. Kapağını kapatıp buzdolabına alın ve 1 saat kadar dinlendirin.

  • Bari Ankastre ocağınızın büyük gözüne yerleştirdiğiniz ızgara tavanıza çok az zeytinyağı ekleyin ve somon filetoyu arkalı önlü hafif kızartın.

  • Portakalın suyunu, şekeri ve nişastayı sos tenceresine alın. Orta ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar, yani jöle kıvamı alana dek pişirip ocaktan alın.

  • Füme somonu servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince olarak dilimlenmiş portakalları dizin. Kuşkonmaz ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun

Etiketler:

74 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page