top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Fish And Chips Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Fish and chips bulamaç kaplı kızarmış balığın patates kızartması ile servis edildiği sıcak yemektir. Yemek İngiltere'de ortaya çıkmıştır ve iki ana bileşeni göçmenler tarafından getirildiği için füzyon mutfağının bir örneğidir.

 

Porsiyon sayısı

: 2 kişilik

Hazırlama süresi

: 30 dakika

Pişirme süresi

: 30 dakika

 

Fish And Chips Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates

  • 400 gram fileto mezgit

Kaplamak için

  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı un

  • 1 su bardağı maden suyu

  • 1/2 su bardağı mısır nişastası

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 su bardağı süt

Kızartmak için

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Tartar sos için

  • 4 adet salatalık turşusu

  • 4 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı kapari çiçeği

  • 2 yemek kaşığı mayonez

  • 1/2 demet dereotu

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 1/4 çay kaşığı tuz

Fish And Chips Nasıl Yapılır?

  • Kaplama harcı için; Kaplamada kullanılan tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

  • Kılçık ve deri kısımları ayıklanmış mezgit balıklarını ince ince dilimleyin.

  • Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra bol suyla yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.

  • Patatesleri parmak şeklinde ince ince doğrayın.

  • İki ayrı tavaya sıvı yağı eşit miktarda koyarak kızdırın.

  • Balıkları kaplama harcına batırın ve kızgın yağda arkalı önlü pişirin.

  • Patatesleri ise diğer tavada altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.

  • Pişirdiğiniz balık ve patatesleri kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.

  • Tartar sos için; Dereotu ve kapari çiçeklerini ince ince kıyın. Salatalık turşusunu da ince bir şekilde doğrayın.

  • Sos için gereken malzemeleri bir kaseye alarak güzelce karıştırın.

  • Hazırladığınız fish and chipsi, tartar sos eşliğinde sıcak bir şekilde servis edin.

Fish and Chips Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kaplama harcında kullanacağınız malzemeleri mutlaka buzdolabında bekletin ve soğuk bir şekilde kullanın. Bu sayede balık daha çıtır ve kabarık olacaktır.

  • Harcın soğuk olması balığın fazla yağ çekmesini de önler.

  • Patatesleri kabuklu olarak da kullanabilir, elma dilimi şekli verebilirsiniz.

  • Patatesleri deep frying yöntemiyle pişirebilir veya fritözde kızartabilirsiniz.


Afiyet olsun

50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page