Fish and chips bulamaç kaplı kızarmış balığın patates kızartması ile servis edildiği sıcak yemektir. Yemek İngiltere'de ortaya çıkmıştır ve iki ana bileşeni göçmenler tarafından getirildiği için füzyon mutfağının bir örneğidir.
Porsiyon sayısı | : 2 kişilik |
Hazırlama süresi | : 30 dakika |
Pişirme süresi | : 30 dakika |
Fish And Chips Tarifi İçin Malzemeler
2 adet patates
400 gram fileto mezgit
Kaplamak için
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı maden suyu
1/2 su bardağı mısır nişastası
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı süt
Kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağ
Tartar sos için
4 adet salatalık turşusu
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
2 yemek kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı tuz
Fish And Chips Nasıl Yapılır?
Kaplama harcı için; Kaplamada kullanılan tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Kılçık ve deri kısımları ayıklanmış mezgit balıklarını ince ince dilimleyin.
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra bol suyla yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
Patatesleri parmak şeklinde ince ince doğrayın.
İki ayrı tavaya sıvı yağı eşit miktarda koyarak kızdırın.
Balıkları kaplama harcına batırın ve kızgın yağda arkalı önlü pişirin.
Patatesleri ise diğer tavada altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
Pişirdiğiniz balık ve patatesleri kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
Tartar sos için; Dereotu ve kapari çiçeklerini ince ince kıyın. Salatalık turşusunu da ince bir şekilde doğrayın.
Sos için gereken malzemeleri bir kaseye alarak güzelce karıştırın.
Hazırladığınız fish and chipsi, tartar sos eşliğinde sıcak bir şekilde servis edin.
Fish and Chips Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kaplama harcında kullanacağınız malzemeleri mutlaka buzdolabında bekletin ve soğuk bir şekilde kullanın. Bu sayede balık daha çıtır ve kabarık olacaktır.
Harcın soğuk olması balığın fazla yağ çekmesini de önler.
Patatesleri kabuklu olarak da kullanabilir, elma dilimi şekli verebilirsiniz.
Patatesleri deep frying yöntemiyle pişirebilir veya fritözde kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun
Comments