Uskumru balığı içinde barındırdığı yüksek omega3 yağı ile hücre yapısını güçlendirdiğinden saç dökülmesini de önler. Protein ve amino asit bakımından zengin olan uskumru balığı kansızlık hastalığının da önüne geçer. Demir emilimini hızlandıran amino asitler bakımından zengin olan uskumru bağışıklık sistemini de virüslere karşı güçlendirir.
Porsiyon sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama süresi | : 20 dakika |
Pişirme süresi | : 40 dakika |
Fırında Uskumru Tarifi İçin Malzemeler
4 adet uskumru
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet patates
2 dal biberiye
1 adet limon
Sosu için
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu (taze sıkılmış)
1 adet portakalın suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Fırında Uskumru Nasıl Yapılır?
Öncelikle uskumruları güzelce temizleyin ve bol suyla yıkayın.
Fazla sularını kağıt havlu ile kuruladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Kuru soğanı yarım ay, patatesleri ise ince dilimler halinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyarak bütün halde bırakın.
Doğradığınız malzemeleri fırın tepsisine yerleştirin. İsteğe göre tepsiye limon dilimi ve biberiye de ekleyebilirsiniz.
Sos için; Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın.
Hazırladığınız karışımı balıkların üzerinde gezdirin.
Balıkların üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden 200 derece ile alt üst ızgara fonksiyonu seçili programdaki Bari fırında ortalama 20 dakika pişirin.
Bu sürenin sonunda yağlı kağıdı kaldırın ve 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Uskumru Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Uskumrunun yanında sunulan limon dilimleri, biberiye, sarımsak ve soğan isteğe bağlıdır.
Patates dilimlerini de hazırladığınız sosa batırabilirsiniz.
Balık kokusunu gidermek için fırın tepsisine 1-2 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
Sosu balıkların üzerinde gezdirmek yerine, balıkları sosa batırarak da tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Comments