top of page

Panna Cotta Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Panna cotta, jelatin ile kalınlaştırılmış ve kalıplanmış bir tatlandırılmış krema şeklinde İtalyan tatlısıdır. Krem, kahve, vanilya veya diğer tatlandırıcılar ile aromatize edilebilir.

 

Porsiyon Sayısı

: 5 kişilik

Hazırlama Süresi

: 20 dk.

Pişirme Süresi

: 20 dk.

 

Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin

  • Yarım çay bardağı süt

  • 1.5 su bardağı krema

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 paket vanilya

Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin.

  • Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.

  • Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü yavaşça ekleyin. Vanilya ilave edip karıştırın.

  • Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin.

  • Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın. Afiyet olsun.

Panna Cotta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Jelatinleri mikrodalga da kısa sürede çözebilirsiniz.

  • Toz jelatin kullanmak vakitten tasarruf etmenizi sağlar.

  • Aroma katmak için, kahve veya diğer tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.

  • Dilerseniz, böğürtlen, vişne veya frambuaz sosu ile zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun

18 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page