Panna cotta, jelatin ile kalınlaştırılmış ve kalıplanmış bir tatlandırılmış krema şeklinde İtalyan tatlısıdır. Krem, kahve, vanilya veya diğer tatlandırıcılar ile aromatize edilebilir.
Porsiyon Sayısı | : 5 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 20 dk. |
Pişirme Süresi | : 20 dk. |
Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler
1 tatlı kaşığı toz jelatin
Yarım çay bardağı süt
1.5 su bardağı krema
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Panna Cotta Nasıl Yapılır?
Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin.
Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü yavaşça ekleyin. Vanilya ilave edip karıştırın.
Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin.
Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın. Afiyet olsun.
Panna Cotta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Jelatinleri mikrodalga da kısa sürede çözebilirsiniz.
Toz jelatin kullanmak vakitten tasarruf etmenizi sağlar.
Aroma katmak için, kahve veya diğer tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.
Dilerseniz, böğürtlen, vişne veya frambuaz sosu ile zenginleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Ana malzemesi süt ve krema olduğu için ağzınıza tadı geliyor. Gerçek vanilya aroması ve frambuaz sosu güçlerini bu sütlü tatlıda birleşimi mükemmel bir tad bırakıyor ağızda.