Sütlaç tatlılar arasında en hafif ve pirinçle en güzel uyum içinde olan tatlılardandır. Yapılışı hem kolay ve lezzetlidir. Şeker oranını azaltıp, çoğaltıp damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Porsiyon Sayısı | : 6 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 5 dakika |
Pişirme Süresi | : 31 dakika |
Malzemeler
1,5 çay bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
4,5 yemek kaşığı pirinç unu
Hazırlanışı
Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, Bari Kettle ile kaynattığınız sıcak su ile yumuşayana kadar Bari cam ocağınızda kaynatın.
Süt, toz şeker ve pirinç ununu ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla toz şeker ve pirinç unu eriyene kadar karıştırın.
Haşlanan pirinçlere süt karışımını azar azar ekleyerek sütlacı hızlıca karıştırın.
Kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın. Kaseler el sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun.
Soğuk olarak üzerine tarçın ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun
Çocukların vazgeçilmezi sütlaç yenmez mi? Pirinç ve sütün mükemmel uyumu. Deneyin pişman olmayacaksınız.