Somon balığındaki omega 3 yağ asitleri, niasin ve B12 vitamini kalp hastalıklarında ilenen trigliserid seviyesinin düşmesini sağlar. Somon balığının düzenli olarak tüketilmesi ile kanser hastalıklarına karşı da önlem alınmış olunur. Somon balığı ağrı, ateş ve inflamasyonu azaltıcı bir etkiye sahiptir.
Porsiyon sayısı | : 3 kişilik |
Hazırlama süresi | : 30 dakika |
Pişirme süresi | : 1 saat 25 dakika |
Fırında Sebzeli Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler
1 kg somon balığı
2 adet limon
6 diş küçük boy sarımsak
2 adet domates
1 adet kabak (havuç da tercih edeilirsiniz)
2 adet orta boy kuru soğan(biri balığın altına, biri balığın üstüne)
2 adet patates
2 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet defne yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Sos İçin
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su (tepsi boyutuna göre değişebiliyor)
Karabiber
Pul biber
Tuz
Fırında Sebzeli Somon Balığı Nasıl Yapılır?
Temizlenen balıklar dilimlenir, tuzlanır. (Balığın tuzu girmesi için 1,5 saat bekletilir.)
Limonun suyu sıkılır.
Patates ve kabak halka şeklinde doğranır.
Soğanlar piyaz şeklinde doğranır.
Maydanozlar ve dereotu ince ince kıyılır.
Sarımsaklar ince ince doğranır.
Biberler uzun uzun doğranır.
Domatesler yarım ay şeklinde doğranır.
Fırın tepsisi alınır. Önce patatesler sonra havuç, soğan, maydanoz ve dereotu (yarısı balığın altına diğer yarısı balığın üzerine) balıklar, soğan, dereotu ve maydanoz, domates, çarliston biber, defne yaprağı koyulur. Balığın üzerine limon suyu gezdirilir.
Sosu için; Salça bir kaba koyulur. Sıcak su koyularak salça açılır. İçerisine tüm baharatlar koyulur karıştırılır.
Balıkların üzerine sos koyulur. Zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
Islatılarak nemlendirilmiş tepsi kağıdı ile üzeri kapatılır. 220 derecede önceden ısıttığınız Bari Ankastre fırınınızda pişirilir.
Sebzeler ve balık yumuşayınca üzeri açılır hafif kızarınca fırın kapatılır. Servis edilir.
Afiyet olsun
Comments