top of page

Elmalı Turta Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Elmalı turta (İngilizce: Apple pie) dünyada en popüler turtalardan biridir. Bir elmalı turtanın asıl unsuru elma ve hamurdur. Bunun üstüne ara sıra krema ya da dondurma koyulur veya çedar peyniri yanında servis edilmektedir. Elmalı turta genellikle "à la Mode" tarzında (tepesinde dondurma ile) servis edilir. Pastada genellikle çift taraflı pasta yapımı ile üst ve altta hamur işleri kullanılır; üst taraf çapraz şeritler dokunmuş dairesel veya pasta kafesi olabilir. Turtada esas kullanılan Bramley, İmparatorluk, Kuzey Spy ya da Granny Smith gibi elma türleri (mutfak elması), daha sade ve normal elmalardan daha asidiktir. Pasta meyvesi taze, konserve veya kurutulmuş elma olabilir.

 

Porsiyon Sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama Süresi

: 35 dk.

Pişirme Süresi

: 15 dk.

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 kahve fincanı toz şeker

  • 2 adet yumurta

  • 1/2 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

Elma püresi için

  • 5 adet rendelenmiş elma

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 3 yemek kaşığı (silme) tarçın

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları derin bir kaba rendeleyip üzerine şeker ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın. Beklemeye alın.

  2. Yumurtaları, tereyağını, şekeri, sıvı yağı ve sütü güzelce karıştırın.

  3. Karışıma vanilya ve kabartma tozu ile karıştırdığınız unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.

  4. Hamurunuz kulak memesi kıvama geldiğinde üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlenmeye alın.

  5. Hamurunuz dinlendikten sonra hamurun yarısından biraz daha küçük bir parçayı ayırın.

  6. Büyük parçayı ister bir merdane yardımıyla isterseniz elinizle açın.

  7. Turta kalıbına yayın.

  8. Hamurun üzerine dinlenmeye bıraktığınız elmalı harcı dökün.

  9. Elmalı harcın üzerine önceden ayırdığınız küçük hamur parçasını bir merdane yardımıyla açarak turta için şeritler kesin.

  10. Kestiğiniz şeritleri elmalı harcın üzerine kafes şeklinde dizin.

  11. Elmalı turtayı önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

  12. Turtanız soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Afiyet olsun




Etiketler:

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page