top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Üzümlü ve Elamlı (Şerbet) İçecek Tarifi

Güncelleme tarihi: 23 Tem 2022


Sıcakların gelmesi ve pazarların yaz meyveleri ile bollaşması ile beraber elimizin altındaki malzemeler ile çok fresh bir tarifimiz var. Yapması çok kolay ve lezzetli. Bu ölçülerden 3 ila 3,5 Lt arasında çıkmaktadır.

 

Porsiyon Sayısı

: 6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 20 dk.

Pişirme Süresi

: - dk.

 

Malzemeler

  • 1 kilo siyah üzüm

  • 2 tane tatlı elma

  • 1 su bardağı şeker

  • 3 litre artı 1 su bardağı su

 

Üzümlü ve elamlı (Şerbet) içecek nasıl hazırlanır?

  1. Üzümleri yıkayıp tencere koyun elmaları yıkayıp dörde bölün içine ekleyin.

  2. Suyunu da koyup yarım saat pişirin.

  3. Kaynarken üzümleri kaşık yardımıyla ezin.

  4. Rengini alan şerbetinizi süzgeçten başka bir tencereye geçirin.

  5. Üzümleri kaşıkla ezerek suyunu iyice çıkarın.

  6. Elde ettiğiniz suya şekeri ekleyin (şeker ölçüsünü damak zevkinize göre tadarak ayarlaya bilirsiniz tabi) ve Bari ocağanızın büyük gözüne koyup 15 dk. kısık ateşte kaynatın.

  7. Sıcak olarak dolaba koymayınız. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğumaya alın.

Afiyet olsun.


Eğer kış için saklayacaksanız Kaynattığınız şerbeti şişelere sıcak doldurup ters çevirin.

Etiketler:

46 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page