top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Mangolu ve Kavunlu Yaz İçeceği Tarifi

Güncelleme tarihi: 23 Tem 2022


Mango tropikal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetişmektedir. İçerisinde bulundurduğu zengin vitaminler açısından faydalı ve beseleyicidir.

Enerji değeri 100 gr. için 60 kcal'dir. Mango belli bir kısım fitokimyasallar ve besin öğeleri içerir. Meyve pulbunda yüksek oranda prebiyotik lif, C vitamini, farklı polyfenoller (antioksidan) ve provitamin A, karotenoidler içerir. Mango pulbu antioksidan, A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, folik asit, diğer B vitaminleri ve potasyum, bakır, amino asitler gibi önemli besin öğelerini de içerir. Soyulmuş mango meyvesi ve pulbu bunlar yanında ayrıca antioksidan pigmentler-karotenid, polyfenol, omega 3 ve 6, çoklu doymamış yağ asitleri de içerir.

 

Porsiyon Sayısı

: 6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 20 dk.

Pişirme Süresi

: - dk.

 

Malzemeler

  • 1 ad. mango

  • ½ küçük kavun

  • 5 adet soyulmuş portakal

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

 

Mangolu ve kavunlu yaz içeceği nasıl hazırlanır?

  1. Mangomuzu önce ikiye bölün ve küçük kare dilimlere bölün.

  2. Aynı işlemi kavunlar için de gerçekleştirin

  3. Portakalları önce soyun ve dilimlere ayırın.

  4. Hazırladığını tüm meyveleri blenderin içerisine atın (sıra önemli değil). Karıştırmaya başlayın ve yaklaşık 30-40 saniye sonra yoğurdu ilave edin. Tekrar karıştırın.

  5. Hazırlanan malzemeyi soğuması için dolaba koyun. Servis ederken nane ile de süsyelebilirsiniz.

Afiyet olsun


Soğuma işlemini kısaltmak için meyvelerinizi ve yoğurdunuzu daha önceden dolapta bekletirseniz süreç daha kısa ve paratik olacaktır.

Etiketler:

84 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page