top of page

Glutensiz Naked Cake Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


sanatarifimvar 🍓 🍓 Glutensiz çilekli meşhur #nakedcake

Birbirinden renkli ve lezzetli tariflerimizle yine karşınızdayız. Yorumlarınız bizler için oldukça önemli🥰 Sevgiler..

 

​Porsiyon sayısı

​: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi

: 30 dk

Pişirme Süresi

: 1 saat

 

Pandispanya malzemeleri;

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • Yarım çay bardağı ılık su

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket şekerli vanilin

  • 1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı glutensiz

  • 1 fiske tuz

Glutensiz Laktozsuz Pasta Kreması

  • 1 lt laktozsuz süt

  • 5 tepeleme yk glutensiz un

  • 2 yk glutensiz nişasta

  • 1 sb şeker

  • 1 yk tereyağı

  • 1 yumurta

 

Naked Cake Tarifi Hazırlanışı


Yumuşacık Pandispanya (Pasta Keki) Tarifi'nin Yapılışı

  1. Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.

  2. Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.

  3. Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.

  4. Kabartma tozu, vanilya ve un eklenir ve bu aşamada mikser bırakılıp spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe doğru karıştırın.

  5. Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip aynı şekilde spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırın.

  6. 22 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.

  7. 180 derece ön ısıtma yaptığınız Bari Ankastre fırınınızda 35 dk. pişirin.

Afiyet olsun



Not: Pişirme esnasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyarsanız kekiniz daha yumuşak olacaktır.

İpucu: Her zaman söylenen, yalnız yanlış bir uygulama olan tepsiyi düz bir zemine vurarak hava kabarcıklarını çıkarma işlemini yapmayın.


Etiketler:

55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page