sanatarifimvar 🍓 🍓 Glutensiz çilekli meşhur #nakedcake
Birbirinden renkli ve lezzetli tariflerimizle yine karşınızdayız. Yorumlarınız bizler için oldukça önemli🥰 Sevgiler..
Porsiyon sayısı | : 6-8 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 30 dk |
Pişirme Süresi | : 1 saat |
Pandispanya malzemeleri;
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı glutensiz
1 fiske tuz
Glutensiz Laktozsuz Pasta Kreması
1 lt laktozsuz süt
5 tepeleme yk glutensiz un
2 yk glutensiz nişasta
1 sb şeker
1 yk tereyağı
1 yumurta
Naked Cake Tarifi Hazırlanışı
Yumuşacık Pandispanya (Pasta Keki) Tarifi'nin Yapılışı
Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.
Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya ve un eklenir ve bu aşamada mikser bırakılıp spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe doğru karıştırın.
Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip aynı şekilde spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırın.
22 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
180 derece ön ısıtma yaptığınız Bari Ankastre fırınınızda 35 dk. pişirin.
Afiyet olsun
Not: Pişirme esnasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyarsanız kekiniz daha yumuşak olacaktır.
İpucu: Her zaman söylenen, yalnız yanlış bir uygulama olan tepsiyi düz bir zemine vurarak hava kabarcıklarını çıkarma işlemini yapmayın.
Comments