Fajita, İspanyol mutfağına özgü bir yemektir. Kelime manası "etin en güzel yeri" anlamına gelmektedir. Tortilla ekmekleriyle dürüm halinde servis edilen fajita, kırmızı et veya tavukla hazırlanabilir. Özellikle avokadoyla yapılan guacamole sosuyla birlikte servis edilir. Jülyen doğranan et ve sebzeler yüksek ateşte sotelendikten sonra tortillanın içine yerleştirilir ve servise hazır edilir.
Tavuk fajitanın bir porsiyonu, yaklaşık 350 kaloridir.
Porsiyon Sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 30 dk. |
Pişirme Süresi | : 15 dk. |
Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (fileto)
2 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı soya sosu
2 adet yeşil dolmalık biber
4 adet tortilla ekmeği
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Marine için
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pudra şekeri
Tavuk Fajita Nasıl Yapılır?
Tavukları 4 cm uzunluğunda jülyen bir şekilde doğrayın.
Marinesi için; sarımsakları ince ince kesin.
Bir kabın içerisine sarımsak, limon suyu, pudra şekeri ve karabiberi alarak karıştırın.
Doğradığınız tavukları sosun içerisine alarak harmanlayın.
Tavukları kabın içerisinde 30 dakika dinlendirin.
Kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın. Kapya ve dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra jülyen şeklinde doğrayın.
Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğradığınız sebzeleri yağın içine alarak yüksek ateşte 5 dakika soteleyin.
Tavuk etlerini de sebzelerin üzerine ilave ederek yaklaşık 7 dakika pişirin.
Üzerine tuz, kekik ve soya sosunu ekleyerek 3 dakika daha pişirin.
Ardından hazırladığınız tavuklu karışımı tortilla ekmeklerine paylaştırın ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Tavuk Fajita Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Sevdiğiniz baharatları tavuklu karışıma ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemeleri jülyen doğrayın.
Tavuk filetoların adedi 200 gram olsun.
Tortilla ekmeği yerine ev yapımı lavaş kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
Comments