top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Tandoori Tavuk Tikka

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Tikka, kökenleri Babür hanedanına kadar uzanan paneer gibi et parçaları veya vejetaryen alternatiflerden oluşan bir yemektir. Baharat ve yoğurttaki parçaların terbiye edilip tandırda pişirilmesiyle yapılır. En popüler tavuk tikka masala olan birçok varyasyon vardır. Tandoori Tavuk Tikka acı biber ve sarımsak ile marine edilmiş lezzetli bir tavuk yemeğidir. Bu yemek Hindistan'da çok bilinen bir yemeketir.

 

Pişirme süresi

: 1 kişilik

Hazırlama süresi

: 1 saat

Pişirme süresi

: 20 dakika

 

Tandoori Tavuk Tikka Tarifi İçin Malzemeler

Baharatlı sos için

  • 10 gram taze kişniş

  • 10 gram garam masala

  • 200 gram süzme yoğurt

Marinasyon karışımı için

  • 1 diş taze sarımsak

  • 200 gr. tavuk but

  • 5 gram taze zencefil

  • 5 gram kırmızı toz biber

Salatası için

  • 2-3 yaprak Çin marulu (veya klasik marul)

  • 1 adet salatalık

  • 1 çay kaşığı balsamik sirke

  • 1 çay kaşığı limon suyu

  • 2 çay kaşığı kırmızı şarap sirkesi

Tandoori Tavuk Tikka Yapılışı

  • Öncelikle tavuk butların deri kısımlarını çıkartın ve iri parçalar halinde doğrayın.

  • Taze zencefilin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Sarımsağı küçük küçük doğrayın.

  • Bir kasenin içerisinde zencefil, sarımsak ve toz biberi karıştırın.

  • Tavuk butlarını bu karışıma bulayarak 1 saat bekletin.

  • Süzme yoğurdu bir kaseye alın ve içerisine garam masala ile taze kişniş katarak karıştırın.

  • Baharatla marine ettiğiniz tavuk etini süzme yoğurt karışımına batırarak demir şişlere geçirin.

  • Önceden ısıtılmış tandoori fırında ortalama 18-20 dakika pişirin.

  • Üzerine limon suyu, balsamik sirke ve kırmızı şarap sirkesi ekleyerek karıştırın.rayın.

  • Üzerine limon suyu, balsamik sirke ve kırmızı şarap sirkesi ekleyerek karıştırın.

  • Servis tabağına önce naan ekmeğini yerleştirin. Üzerine pişen tavuk etlerini koyun ve salata ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tandoori Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tandoori adı verilen fırın evlerde olmadığı için, yağlı kağıt serili fırın tepsisine tavuk etlerini yerleştirebilir ve fırında pişirebilirsiniz.

  • Fırın türüne göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirin.

  • Naan ekmeğini kendiniz hazırlayabilir veya ev yapımı lavaş kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page