top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Soslu Biftek Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Steak kızarmış etin kemiksiz bir parçasıdır. En iyi sığır eti parçaları biftek de adlanır. Normalde ızgara şeklinde yapılsa da tavada kızartma da yapılır. Biftek, farklı soslarla da pişirilebilir, kıyılarak hamburger gibi köfte haline getirilebilir, barbekü, kebap, mangal türünde yapılabilir. Biz size düdüklü tencerede nasıl yapılacağını tarini paylaşacağız.

 

Porsiyon Sayısı

: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 30 dk.

Pişirme Süresi

: 10 dk.

 

Soslu Biftek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 dilim biftek

  • Sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı salça

  • 3 adet orta boy domates

  • 10-15 adet arpacık soğan

  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)

  • 1 su bardağı sıcak su

  • Kekik

  • Karabiber

  • Pulbiber

  • Tuz

Soslu Biftek Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırın.

  2. Biftekleri arkalı önlü çok az yağda çevirin. Renginin dönmesi yeterli.

  3. Düdüklü tencerenin tabanına hiçbir şey koymadan biftekleri dizin, benim etlerim iki sıra üst üste oldu.

  4. Etinizin miktarına göre düdüklüye düzgün bir şekilde dizin.

  5. Üzerine rendelenmiş domates, salça ve su karışımını iyice karıştırdıktan sonra döküp yayın.

  6. Evde domates sosunuz var ise salça ya da su eklemenize gerek kalmayacak sadece sos ile etlerin üzerini kaplamanız yeterli olacaktır.

  7. İsteğe bağlı olarak arpacık soğan ve ikiye kesilmiş sarımsakları ilave edin.

  8. Son olarak baharatları da en üste serpin.

  9. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynama sesi duyduktan sonra kısık ateşe alın.

  10. 20-25dk da etleriniz pişecektir. 20dk sonunda kontrol ederek gerekirse 6-7dk daha kaynatırsınız ancak büyük ihtimalle yumuşacık olmuşlardır.

  11. Patates kızartması veya püresi ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun


Soslu biftek tarifi püf noktaları

  • Etiniz ince ise çok harlı ateşte pişirmemelisiniz. Aynı zamanda pişirme süresini de daha kısa tutmalısınız.

  • Bifteklerinizi düdüklü tencerede pişirebileceğiniz gibi tencerede de pişirebilirsiniz. Ancak tencerede pişireceğiniz zaman daha fazla su ilave etmelisiniz. Aynı zamanda tencerede pişireceğiniz zaman 45 dakika kadar pişirmelisiniz. Kontrolü elden bırakmayın.

Soslu biftek yanına ne gider?

  • Bifteğinizin yanına patates püresi yapabilirsiniz.

  • Sebzeli yada domatesli pilavda soslu bifteğiniz için oldukça uygun bir seçimdir.

  • Patates kızartması yemeğinizin lezzetini tamamlayacaktır.

Etiketler:

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page