Patates püresi, haşlanmış patateslerin püre haline getirilmesiyle hazırlanmış bir yemektir. Sıklıkla krema, sarımsak ve tereyağı ile birlikte hazırlanmakta olup bitkisel yağ, peynir, ekşi krema, maydanoz ve daha pek çok şey yapımcının beğenisine göre eklenebilir. Kurutulmuş anlık patates püresi çeşitli lezzetlerde bulunur.
Porsiyon Sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 5 dk. |
Pişirme Süresi | : 10 dk. |
Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
6 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
Patates Püresi Tarifinin Pişirme Önerisi Düdüklü tencerede daha kısa sürede patates püresi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri kabuklu ya da kabuksuz olarak içme suyunda haşladıktan sonra da süt ve tereyağı ilavesiyle patates püresi hazırlayabilirsiniz.
Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabukları soyulmuş patateslerinizi tencere alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Patateslerinizin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin.
Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin.
Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.
Patates püreniz hazır! Afiyet olsun.
Afiyet olsun
Comments