Farklı lezzetler denemek isteyenlere Dünya Mutfakları tavsiyemiz olabiilir. Bu tarifimiz Rusya'dan. Sırniki, kızartılmış Doğu Slav lor peyniri ve yuvarlak krepleridir. Rusya'da "tvorozhniki" olarak da bilinirler. Sadeliği ve lezzetli tadı, onları Doğu Avrupa'da çok popüler hale getirdi. Syrnyky veya tvorozhniki kremsi lordan yapılır, un, yumurta ve şekerle karıştırılır, bazen vanilya özü eklenir. Biz bu tarifi kolay bulabileceğiniz malzemelerden tekrardan düzenledik.
Porsiyon sayısı | : 3 kişilik |
Hazırlama süresi | : 15 dakika |
Pişirme süresi | : 15 dakika |
Sırniki Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı lor peyniri (tuzsuz)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
Pişirmek için
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Orman meyveleri
Kırmızı meyveler
Sırniki Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir kasenin içerisine lor peynirini alın. Mikser veya çatal yardımıyla peyniri güzelce ezin.
Daha sonra üzerine toz şeker, yumurta, kabartma tozu, ve vanilini ilave ederek karıştırın.
Karışımın içerisine unun 3/4'ünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Kalan unu geniş bir kabın içerisine aktarın. Hazırladığınız peynirli hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar kopartın.
Koparttığınız parçaları tek tek, yalnızca unun bulunduğu kaba aktarın. Elinizle unlayarak hamura şekil verin.
Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Tavaya sıvı yağ ekleyin ve hafifçe kızdırın. Yağ kızmaya başladığında hazırladığınız hamurları önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
Kızartma esnasında hamurun kenarlarının da piştiğinden emin olun.
Hazırladığınız sırnikileri, meyve ve soslarla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sırniki Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Hazırlanan peynirli hamur, ele yapışacak bir kıvamda olacaktır.
Hamuru kolayca kopartmak için kaşık veya dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.
Hamurlara istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Hamuru kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
Hazırladığınız sırnikileri çikolata ve bal sürerek de ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun
コメント