Pesto, ezilmiş fesleğen ve Sarımsak ile tuz, çam fıstığı, peynir ve zeytin yağı karışımından elde edilen bir sostur. Pesto Latince ezmek anlamına gelen pistare sözcüğünden türemiştir.
Porsiyon Sayısı | : 1 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 20 dk. |
Pişirme Süresi | : - dk. |
Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler
100 g fesleğen yaprağı
60 g parmesan peyniri (Rendelenmiş)
20 g çam fıstığı
40 g ceviz içi
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak (İnce doğranmış)
Pesto Sos Nasıl Yapılır?
Yağsız bir tavada ceviz içi ile çam fıstığını kavurun ve soğumaya bırakın.
Sarımsak ve tuzu bir havana alarak kremamsı bir kıvam alana kadar ezin.
Fesleğen yapraklarını ilave ederek 5 dakika daha ezin. Ardından zeytinyağını ilave ederek ezmeye devam edin.
Son olarak parmesan peyniri, ceviz içi ile fıstığı ilave edin ve 5 dakika daha ezin.
Afiyet olsun
Comments