top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Pesto Sos Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Pesto, ezilmiş fesleğen ve Sarımsak ile tuz, çam fıstığı, peynir ve zeytin yağı karışımından elde edilen bir sostur. Pesto Latince ezmek anlamına gelen pistare sözcüğünden türemiştir.

 

Porsiyon Sayısı

: 1 kişilik

Hazırlama Süresi

: 20 dk.

Pişirme Süresi

: - dk.

 

Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 g fesleğen yaprağı

  • 60 g parmesan peyniri (Rendelenmiş)

  • 20 g çam fıstığı

  • 40 g ceviz içi

  • 1 su bardağı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 3 diş sarımsak (İnce doğranmış)

Pesto Sos Nasıl Yapılır?

  • Yağsız bir tavada ceviz içi ile çam fıstığını kavurun ve soğumaya bırakın.

  • Sarımsak ve tuzu bir havana alarak kremamsı bir kıvam alana kadar ezin.

  • Fesleğen yapraklarını ilave ederek 5 dakika daha ezin. Ardından zeytinyağını ilave ederek ezmeye devam edin.

  • Son olarak parmesan peyniri, ceviz içi ile fıstığı ilave edin ve 5 dakika daha ezin.

Afiyet olsun

Etiketler:

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page