top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Vişneli Sos Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Vişneli sos dondurma, tatlılar ve keklerde çok güzel uyum ve lezzet bütünlüğü sağlar.

 

Porsiyon Sayısı

: 6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 15 dk.

Pişirme Süresi

: 5 dk.

 

Vişneli Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı dondurulmuş vişne

  • 3 yemek kaşığı limon suyu

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

  • Tuz

  • 1.5 tatlı kaşığı mısır nişastası

  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı

Vişneli Sos Nasıl Yapılır?

  1. Dondurulmuş vişne, limon suyu, toz şeker ve bir tutam kadar tuzu bir sos tencere- sine alın.

  2. Şeker eriyinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin.

  3. Mısır nişastasını küçük bir kaseye alın.

  4. Bir yemek kaşığı kadar su ilave edip karıştırın ve vişnelerin üzerine ekleyin.

  5. Vanilya esansını da ilave edip sos kıvam alıncaya kadar kaynatın.

  6. Panna Cotta’nızın yanında servis yapın.


Afiyet olsun

Etiketler:

692 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


ayaznilufer
Apr 23, 2021

Dondurma sezonunu açtık. Kendi vişneli sosumuzu yapmak için sabırsızlanıyorum

Like
bottom of page