top of page

Gremolata Sos Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Gremolata veya gremolada, kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi ve sarımsaktan yapılmış yeşil bir sostur. Milanese kızarmış dana incik çanak ossobuco alla milanese standart eşlikidir. Gremolata garnitür olarak da kullanılır.

 

Porsiyon Sayısı

: 6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 15 dk.

Pişirme Süresi

: 5 dk.

 

Gremolata Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet maydanoz

  • 1 adet limon

  • 3 diş sarımsak

  • 1 adet lime

  • 1/4 demet kişniş

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

  • 1 adet karanfil

  • 1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi

  • 1/4 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 çay kaşığı tuz

Gremolata Sos Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle maydanoz ve kişniş yapraklarını bol suyla yıkayın ve ayıklayın.

  • Yaprakların fazla suyunu süzdükten sonra ince ince kıyın.

  • Sarımsakları ezerek küçük küçük kıyın. Limon ve lime kabuklarını rendeleyin.

  • Karanfili havanda ezin ve toz haline getirin.

  • Limon suyu, tuz, karabiber ve elma sirkesini bir kabın içine alın.

  • Üzerine karanfil, sarımsak, maydanoz ve kişnişleri ekleyin.

  • Zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırarak sosun kıvamını ayarlayın.

  • Hazırladığınız gremolata sosunu kapaklı bir kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Gremolata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için, malzemeleri mutfak robotundan geçirin.

  • Sosun acılığını önlemek için limon ve lime kabuklarının beyaz kısımlarını rendelemeyin.

  • Dilerseniz, sosa nane, fesleğen gibi yeşillikler de ekleyebilirsiniz.


Etiketler:

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page