Pepernoot, geleneksel olarak Hollanda ve Belçika'da Aralık ayı başındaki Sinterklaas tatiliyle ilişkilendirilen, Hollandalı kurabiyeye benzer bir şekerlemedir. Malzemeler, bir tür Alman Pfeffernüsse'den tamamen farklı görünmelerine rağmen, Alman Pfeffernüsse ile bazı benzerliklere sahiptir.
Porsiyon Sayısı | : 2-3 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 15-20 dk. |
Pişirme Süresi | : 10-15 dk. |
Glutensiz Pepernoot Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
150 gr. glutensiz sade un
75 gr. oda sıcaklığında tereyağı
50 gr. pudra şekeri
10 gr. spekulum baharatı (Bu baharat Hollanda'da bilinmektedir. Hollanda dışında ülkemizde kabak baharat karışımını kullanabilirsiniz. İçeriğinde Tarçın, Zencefil, Karanfil, Zerdeçal, Muskat, Yenibahar vardır. İnternetten araştırdığınızda rahatlıkla bulabilirsiniz.)
1 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı glutensiz kabartma tozu
30 gr. laktozsuz süt
Bir tutam tuz
Glutensiz Pepernoot Kurabiye Nasıl Yapılır?
Bari Fırınınızı 175 C ön ısıtma yapınız
Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıdı seriniz.
Tüm malzemeleri bir kasede tartın ve sert bir hamur elde edene kadar ellerinizle birkaç dakika birlikte çalışın. Top şeklinde ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
Fırın tepsisine koymadan önce bezeleri ellerinizle hafifçe düzleştirin
Tepsiye dizdiğiniz pepernootları yaklaşık 12 dakika, 180 derecede Bari fırınınızda pişirin ve hafifçe sertleşmeye başladıklarında fırından çıkartın.
Fırından çıkardığınız kurabiyeler sertleşmeye devam edecektir, bu yüzden fazla pişirmeyin!
Soğumadan afiyetle yiyin.
Afiyet olsun.
ความคิดเห็น