Naan Tarifi (Hint Ekmeği)
- Bari Ankastre
- 19 Nis 2021
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022

Naan, Hindistan mutfağına ait; çoğunlukla Batı Asya, Güney Asya, Endonezya, Myanmar ve Karayip mutfağında da bulunan mayalı yassı ekmek; tandır ve fırında pişirilen gözleme türüdür.
Porsiyon sayısı | : 8 kişilik |
Hazırlama süresi | : 10 dakika |
Pişirme süresi | : 15 dakika |
Naan Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
3/4 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Naan Nasıl Yapılır?
Bir kabın içerisine ılık su, toz şeker ve mayayı alarak karıştırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın.
Ardından üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin.
Geniş bir kabın içerisine unu alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
Unun orta kısmına yoğurt, zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.
Dinlenen mayanın üzerine tuz ekleyin ve bu karışımı unun üzerine ekleyerek yoğurun.
Hamur kıvam almaya başladığında üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahına alın ve orta kalınlıkta açın.
Bu esnada yapışmaz tavayı ısıtın ve açtığınız hamurları tavada arkalı önlü pişirin.
Pişen naanların üzerine eritilmiş tereyağı sürerek sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Naan Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Ekmek yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dinlendirme işlemleridir.
Açtığınız hamuru nemli bezle kapatarak oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
Hamuru çok ince veya çok kalın açmamaya özen gösterin.
Dilerseiniz eritilmiş tereyağına ince kıyılmış sarımsak ekleyerek aroma katabilirsiniz.
Afiyet olsun
Comentarios