top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Naan Tarifi (Hint Ekmeği)

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Naan, Hindistan mutfağına ait; çoğunlukla Batı Asya, Güney Asya, Endonezya, Myanmar ve Karayip mutfağında da bulunan mayalı yassı ekmek; tandır ve fırında pişirilen gözleme türüdür.

 

Porsiyon sayısı

: 8 kişilik

Hazırlama süresi

: 10 dakika

Pişirme süresi

: 15 dakika

 

Naan Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un

  • 1 yemek kaşığı kuru maya

  • 3/4 su bardağı ılık su

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Naan Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine ılık su, toz şeker ve mayayı alarak karıştırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın.

  • Ardından üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin.

  • Geniş bir kabın içerisine unu alın ve ortasını çukur şeklinde açın.

  • Unun orta kısmına yoğurt, zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.

  • Dinlenen mayanın üzerine tuz ekleyin ve bu karışımı unun üzerine ekleyerek yoğurun.

  • Hamur kıvam almaya başladığında üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.

  • Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün.

  • Hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahına alın ve orta kalınlıkta açın.

  • Bu esnada yapışmaz tavayı ısıtın ve açtığınız hamurları tavada arkalı önlü pişirin.

  • Pişen naanların üzerine eritilmiş tereyağı sürerek sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Naan Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ekmek yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dinlendirme işlemleridir.

  • Açtığınız hamuru nemli bezle kapatarak oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.

  • Hamuru çok ince veya çok kalın açmamaya özen gösterin.

  • Dilerseiniz eritilmiş tereyağına ince kıyılmış sarımsak ekleyerek aroma katabilirsiniz.

Afiyet olsun


Etiketler:

127 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page