Kuzunun en lezzetli yerlerinden biridir. Kuzu incik kuzunun diz ve dirsek eklemi altı olan bölüme verilen isimdir. Kuzu inciği hem kuzu incik tandır olarak hem de kuzu incik haşlama olarak pişirebilirsiniz. Size bu tarifimizde evde tandır şeklinde pişirmeyi anlatacağız.
Yanına da pirinç pilavı tarifimize bakarak ekleme yaparsanız unutamayacağınız bir damak şöleni yaşayacağınıza emin olun.
Porsiyon Sayısı | : 2 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 30 dk. |
Pişirme Süresi | : 1 saat 15 dk. |
Kuzu İncik Tarifi İçin Malzemeler
2 adet kuzu incik (500'er gramlık)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gram arpacık soğan
4 diş sarımsak
2 ade torta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet kereviz sapı
4 su bardağı sıcak su
1 adet defne yaprağı
1 dal biberiye
1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1/4 demet maydanoz
Kuzu İncik Tarifinin Püf Noktası. İncikleri bol suda yıkadıktan sonra kızartma işlemi öncesinde mutlaka kurulayın. Arpacık soğanları sıcak suda bekletirseniz kabukları kolayca soyulacaktır. Kemikli ve büyük parça olan etlere mühürleme işlemi yaparken etleri kısa sürede çevirmeyin. Aksi takdirde tencerenin dibine yapışacak ve kolaylıkla ayrılmayacaktır.
Kuzu İncik Tarifinin Pişirme Önerisi. Pişirme işlemini kısık ateşte, güveç tenceresinde ocak üzerinde de tamamlayabilirsiniz. Aromatik tatlardan hoşlanıyorsanız; defne yaprağının yanı sıra fırınladığınız etlere adaçayı ve çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.
Kuzu İncik Nasıl Yapılır?
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri ortadan ikiye bölün, havuçları ve kereviz sapını iri parçalar halinde doğrayın. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra bütün olarak bir kenarda bekletin.
Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuzu incikleri dikkatli bir şekilde tencereye yerleştirin.
Yüksek ateşte, her bir tarafını en az 3 dakika pişirip, bir et çatalı yardımıyla etleri alt üst edin.
Mühürlenen etlere, arpacık soğan ve sarımsakları ekleyin. Doğradığınız patates, havuç ve kereviz sapını da katıp etin kendi yağı ve suyunda tüm malzemeyi çevirin.
Kök sebzeler, arpacık soğan ve sarımsaklarla kızaran eti, ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.
Sıcak suyu fırın tepsisine aktarın. Defne yaprağı, biberiye, tane karabiber, tuz ve etin suyuna bir parça kıvam ve aroma vermesi için tereyağı ekleyin.
Fırın kabının üzerini bir parça yağlı kağıt ile sıkıca kapatın. İncikleri, önceden 190 derece ısı ayarında ön ısıtma yaptığınız Bari fırınınızda 60 dakika kadar pişirin.
Bari fırınınızdan aldığınız kuzu inciklerin pişirme kağıdını kaldırın. Etin üzerine suyundan gezdirin. Sebzeler ile birlikte porsiyon olarak servis tabağına aldığınız kuzu inciği, ince ince doğranmış maydanoz ile servis edin.
Afiyet olsun
Comments