Kolay olsun, çabuk olsun dersen işte kıymalı makarna tarifi imdadınıza yetişiyor.
Porsiyon sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama süresi | : 15 dakika |
Pişirme süresi | : 15 dakika |
Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler Malzemeler
1 paket spagetti makarna
Sosu için
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
250 g kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 dal kereviz sapı
1 küçük havuç
Tuz
Karabiber
Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?
İlk olarak spagetti makarnayı haşlayın ve suyunu süzün.
Sosu için zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Küp küp doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıyma ve salçaları da bu karışıma ilave edip kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
İnce doğranmış kereviz sapı ve rendelenmiş havucu ekleyerek harcı tuz ve karabiberle tatlandırın.
Makarnayı haşladığınız sudan bir kepçe kadar ilave edip sos suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu süzdüğünüz makarnayı kıymalı sosa ekleyip iyice karıştırın.
Kıymalı makarnayı, yanına çok yakışan şakşuka ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıymalı Makarnanın Püf Noktaları Nelerdir?
Makarnaların doğru bir şekilde haşlanması için uygun ölçüde tencere kullanın ve tencerenin yarısı su olacak şekilde doldurun.
Makarnaları haşlarken içerisine et veya tavuk suyu ekleyerek aromalandırabilirsiniz.
Makarnaları haşlarken yapışmaması için tencerenin içerisine az miktarda zeytinyağı damlatabilirsiniz.
Haşlama işlemi makarna çeşidine göre 8 ile 12 dakika arasında değişebilir.
Makarnaları süzdükten sonra soğuk su ile durulamayın. Bunun yerine bir kenarda soğuması için bekletebilirsiniz.
1 Porsiyon Kıymalı Makarna Kaç Kaloridir?
Kıymalı makarnanın bir porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, diyet listelerinde küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.
Afiyet olsun
Comments