top of page

Etli Makarna Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk defa 1154 yılında Sicilya'da ortaya çıkmıştır. Genellikle irmik veya durum buğdayından elde edilmiş una yumurta karıştırılarak hazırlanmış türlü biçimlerdeki kuru hamur ve bu hamurdan yapılır Türkçeye İtalyanca maccherone sözcüğünden geçmiştir. Et ile birleştiğinde enfes bir lezzet ortaya çıkacak.

 

Porsiyon Sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama Süresi

: 10 dk.

Pişirme Süresi

: 15 dk.

 

Etli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna

  • 2,5 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 3-4 adet tane karabiber

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 200 gram dana eti

  • 1 diş sarımsak

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 çay kaşığı kuru nane

  • 1 çay kaşığı yenibahar

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Etli Makarna Tarifinin Püf Noktası

  • Baharat miktarını dilediğiniz şekilde arttırıp azaltabilirsiniz.

Etli Makarna Tarifinin Pişirme Önerisi

  • Makarnanızın pişirme suyuna ilave edeceğiniz farklı baharatlar, makarnanızın daha aromalı ve lezzetli olmasını sağlar.

Etli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerenin içine suyu koyun. Tane karabiber, tuz ve zeytinyağını ilave ederek kaynamaya bırakın.

  2. Su kaynadığında makarnayı suya atın ve paketin üzerinde yazan talimatlara uygun biçimde pişirin.

  3. Piştiğinde içindeki tane karabiberleri çıkararak süzdürün.

  4. Derin bir tavanın içerisine zeytinyağını, sarımsağı ve ince dilimlenmiş etleri alın. Dilimlenmiş etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.

  5. Suyunu çektiğinde tüm baharatlarını, salçasını ve tuzunu ilave ederek ocaktan alın.

  6. Haşlanmış makarnalarla birlikte buluşturun. Daha da lezzetlendirmek adına zeytinyağı ilave ederek güzelce harmanlayın ve servis edin.

Afiyet olsun


Etiketler:

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Aglio E Olio

bottom of page