Spagetti aglio e olio, Napoli'den geleneksel bir İtalyan makarna yemeğidir. Napoliten mutfağının tipik bir yemeğidir. Çanak, zeytinyağında dilimlenmiş, kıyılmış veya preslenmiş sarımsağın hafifçe sotelenmesi, bazen kurutulmuş kırmızı biber pullarının eklenmesiyle ve spagetti ile fırlatılarak yapılır.
Porsiyon sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama süresi | : 30 dakika |
Pişirme süresi | : 20 dakika |
Aglio E Olio Tarifi İçin Malzemeler
1 paket spagetti
1 adet Meksika biberi (İnce doğranmış)
1/2 demet maydanoz
5-6 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1/2 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri (Arzuya bağlı)
Aglio E Olio Nasıl Yapılır?
Spagettiyi paketteki tarifine göre pişirin ve süzün. Kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin.
Sarımsağı soyduktan sonra ince ince kıyın. Soğuk bir tavaya sarımsakla birlikte zeytinyağını koyun ve sarımsağın tüm lezzetini zeytinyağına bırakması için düşük ısıda kavurun.
Sarımsak biraz renk almaya başlayınca doğranmış biberi ve maydanozu ekleyin. Daha sonra tuz ile karabiberi ilave ederek 1-2 dakika daha pişirin ve spagetti ile karıştırın.
Arzuya bağlı olarak parmesan peyniri ilave ettikten sonra sıcak olarak servis edin.
Comments